vreemde harde stukken tussen alle spleten tussen de kiezen en tussen alle tandspleten van het bovengebit.

Author:
cnarfield
Posted:
ma, 06/05/2017 - 19:50
Hallo lezers,

Ik heb tussen al mijn kiezen en tanden (bovengebit ), vreemde harde stukken zitten. Het is lastig het te omschrijven.

Ik voel die harde stukken niet als ik alleen met mijn tong over de kiezen en tanden ga maar zodra ik tussen mijn kiezen en tanden vacuum ga zuigen, dan komt er dus een hard stuk tussen mijn spleten van de kiezen en tandspleten uit en die voelt als een sherpe rand tegen mijn tong. Als ik het harde stuk volg met mijn tong, terwijl ik vaccuum zuig, valt mij op dat het harde stuk begint aan de uiterste,onderste punt van mijn tanden en kiezen en het lijkt wel alsof het vandaar naar boven is gaan groeien in mijn tandvlees; het harde stuk zit in de gehele tandspleet.

Ik ben al bij de tandarts geweest en hij vroeg me of ik aleens een antibiotica heb gehad hiervoor. dat heb ik niet. de tandarts wist overigens zelf ook niet precies wat het was maar vermoedde een bacterie ( dan vraag ik mij af welke bacterie voor harde stukken tussen mijn tanden en kiezen zorgt ?).

Hij verwees me door naar de kaakchirurg en die vertelde mij dat het zou gaan om terug getrokken tandvlees en dat hetgene wat ik voelde met mijn tong, de ruimte tussen de pockets van de kiezen en tanden zou zijn. Maar ik twijfel echt aan die constatering want voel je die ruimte dan tussen de spleet van de kiezen en de tandspleten en komt er dan een hard stuk tussen je spleten als je vacuum zuigt ?

Als ik niet meer vacuum zuig, dan trekken de harde stukken zich weer terug in de groeven van het tandvlees en zijn dan niet meer te voelen met mijn tong. Dus alleen bij vacuum zuigen komen die harde stukken uit de groeven in mijn tandvlees en steken uit de spleten tussen de kiezen en de tandspleten.

De harde stukken zitten tussen alle tandspleten en de spleten tussende de kiezen en het is net of er iets tussen de spleten groeit en dat het omhoog in het tandvlees groeit

Het doet af en toe pijn bij het eten, omdat het eten over die groeven gaat en dat is een irritant gevoel.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn, heeft iemand dit ook of ook gehad en wat is er aan te doen ?

Alvast bedankt !
Romy32

Ik wil even laten weten dat ik je verhaal gelezen heb, maar echt geen idee heb wat dit kan zijn.
Mijn eerste ingeving was tandsteen, maar je bent bij de tandarts geweest, dus die zou dat dan meteen hebben opgemerkt.

Hopelijk heeft iemand anders een idee.
wo, 06/07/2017 - 16:08 Permalink