Vreemd rond, zacht, pijnloos bultje achter kies

Author:
Scryden
Posted:
wo, 03/11/2015 - 21:21
Hallo allen,

Sinds afgelopen zondag werd ik wakker met een vreemd bultje achter één van mijn achterste kiezen boven. Dit bultje zat er nog niet want ik merkte hem zondag direct op. Het bultje is zacht en pijnloos maar ik maak me er wel zorgen over. Ik heb verder geen kiespijn. Ook heb ik nooit een wortelkanaalbehandeling gehad. Wanneer ik erop google vind ik alleen maar websites over mondkanker en tumoren wat mij ontzettend angstig maakt. Ik hoop eigenlijk dat het iets met het gebit of mondhygiëne te maken heeft en heb voor het gemak even een foto gemaakt. Hopelijk kunnen jullie mij meer duidelijkheid geven over wat dit kan wezen.

Alvast bedankt.

[attachment=0]20150311_211918.jpg[/attachment]
Attach
Scryden

Ik ben ermee naar de tandarts geweest en die gaf aan dat het een fisteltje was. Hij heeft een rontgenfoto gemaakt en stelde de diagnose dat ik een wortelkanaalbehandeling nodig had omdat het bultje precies ter hoogte van de wortelpunt zat.

Na de behandeling leek het bultje in eerste instantie kleiner te worden, maar nu 2 dagen later begint hij weer flink op te zetten en heeft hij eigenlijk zijn oude formaat weer terug. Wederom ervaar ik geen pijn, net zoals voor de wortelkanaalbehandeling. De infectie moet dus ergens anders vandaan komen. Mijn tandarts kennende geeft hij me weer een nieuwe rekening mee als hij verder moet gaan kijken, terwijl ik net bijna 300 euro heb moeten neertellen voor de wortelkanaalbehandeling, wat misschien bij nader inzien een foute diagnose is geweest. Ik vraag me dus af of jullie nog suggesties of ideeën hebben wat dit zou kunnen wezen?
do, 03/26/2015 - 10:04 Permalink