vragen over stokeren

Author:
Flow
Posted:
ma, 08/22/2011 - 09:05
Hallo allemaal,

Van mijn mondhygieniste moet ik nadat ik mijn tandengepoest heb stokeren met van die tandenstokers (wat ik keurig doe :D )
Het idee is dat ik dan bij het tandvlees met die stoker tien keer tussen de tanden steek.

Ik betwijfel niet of dat ergens goed voor is, als zij het zegt zal het wel zo zijn want zij is de expert. Maar wat ik me afvraag (gewoon benieuwd zeg maar) is het volgende:

waarom doe ik dit? Het is volgens mij niet om iets schoon te maken, want het is niet de bedoeling dat ik ga zitten peuteren, daarbij zijn mijn tanden al gepoetst. Wat is de gedachtegang achter dit stokeren?

alvast bedankt als iemand het weet

Flow
Lieneke

Bij tandenpoetsen kom je niet tussen de tanden en zeker niet tussen de kiezen. Als hier 1 dag plak achterblijft (wat zich continue ophoopt) dan ontstaat er al een ontsteking. Daar hoef je verder niks van merken, maar het is er wel. Door dagelijks te stokeren voorkom je ontstekingen en kan je zelfs voorkomen dat je kaakbot verdwijnt. Het is heel gezond om te doen, ook tegen hart- en vaatziektes.
ma, 08/22/2011 - 18:19 Permalink
Flow

hai,

allereerst, bedankt voor het antwoord. maar ik heb twee vragen(sorry)

1) verwijder ik dan echt plaque door die stoker heen en weer te duwen, want nogmaals, ik doe precies wat zij heeft voorgedaan (ja echt alsof ik een kind ben met een spiegel) en ik peuter dus niet, ik steek alleen maar zeg maar
2) het concept dat paradontitis een relatie heeft met hart en vaatziekten is mij bekend, ook het onderzoek hierover (werk zelf aan uni) maar tandartsen zeggen dat eigenlijk nooit, hoe kan dat? is het onderzoek niet ver genoeg? durft men dat niet? ik weet het ook niet
maar ik vraag het me wel af

nogmaals, mijn mondhygieniste vertrouw ik, ik vergeet het gewoon te vragen,ik trek haar expertise niet in twijfel en zij is echt "out of her way" gegaan voor mij, want ik ben een moeilijk geval.

groetjes

Flow
ma, 08/22/2011 - 18:24 Permalink