Vraagje over ragen.

Author:
TheOneWhoKnocks
Posted:
do, 12/31/2015 - 16:12
Goeiedag,

Afgelopen augustus te horen gekregen dat ik zowel gingivitis als parodontits in m'n gebit had. Dit is allemaal bijna verdwenen. De pockets die 4 mm waren zijn nu minder dan 3, en alle pockets die 5 waren zijn nu 4 of minder. De pockets die nu 4 zijn zitten eigenlijk allemaal bij m'n verstandskiezen. Mijn tandarts heeft me de gel van perio-aid voorgeschreven, en gezegd dat ik deze op mijn rager moet doen en daar dan de ruimtes tussen mijn kiezen mee moet schoonmaken. Dit doe ik nu al braaf 2 dagen, alleen is het wel zo dat er steeds vrij veel bloed meekomt wanneer ik daartussen raag. Dat bloed moet ik uitspugen, spuug ik die gel dan ook niet meteen met hetzelfde tempo weer uit, of hoef ik daar niet zo bang voor te zijn en blijft die chloorhexidine wel waar het wezen moet? Het lijkt me namelijk ook niet gezond om dat bloed in te slikken of in m'n mond te houden.

Alvast bedankt voor de reacties, en een fijne jaarswisseling toegwenst.

Met vriendelijke groet,

R
Romy32

Er zal altijd wel iets achterblijven, je spuugt nooit alles weer uit.

Wat ik me alleen afvraag, is waarom de verstandskiezen niet gewoon getrokken worden.
Je kunt dan de kiezen ervoor veel beter schoonmaken, waardoor de pockets ook kunnen verbeteren.
do, 12/31/2015 - 16:56 Permalink
TheOneWhoKnocks

Als antwoord op door Romy32

Bedankt voor je reactie, Romy.

De tandarts zei dat we het trekken het best kunnen bewaren voor als dit niet werkt. Bespaart me namelijk toch meerdere honderden euro's, en het is financieel al niet zo goed gesteld met mij. Mocht het niet beter/erger worden, dan zal ik inderdaad een half jaartje moeten sparen en worden ze inderdaad nog getrokken.
vr, 01/01/2016 - 20:01 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Romy32

Bij pockets van 4mm zou ik echt niet gelijk de verstandkiezen gaan trekken. Lekker doorgaan met goed rageren en de gel. Dan wordt het bloeden steeds minder . Of de gel goed blijft zitten, vraag ik me ook af, maar het is te proberen. Het is niet eenvoudig om erbij te kunnen, zo ver in je mond. Heel goed dat je het doet, hou vol.
ma, 01/04/2016 - 09:03 Permalink
Romy32

Als antwoord op door Lieneke

De tandarts met wie ik werk zegt altijd dat zodra verstandskiezen problemen opleveren (pockets, gaatjes), ze het beste verwijderd kunnen worden.
Waarom het risico lopen op problemen bij de voorliggende elementen, als je de verstandskiezen in de meeste gevallen prima kunt missen (zijn woorden).

Vandaar mijn vraag.
Maar zoals over zoveel dingen in de tandheelkunde, zijn ook hierover de meningen weer verdeeld.

Het zou mooi zijn als je de pockets met een goede reiniging kunt terugdringen.
di, 01/05/2016 - 06:50 Permalink