Vraag Over Tong.

Author:
AlexYY
Posted:
wo, 10/24/2007 - 22:21
Ik was vandaag bij de Tandarts voor controle.

Hij ging in me mond kijken en liep ineens weg en kwam met de mondhygeniste terug en die ging in mijn mond kijken en zei toen tegen de tanarts van "nee dat is het niet", waarnaar de tandarts een tandenborstel pakte en KEIHARD mijn tong ging poetsen (was niet leuk want ik kokhalste als een gek) en vroeg toen of ik een vriendin had en of ze vond dat ik uit mijn mond stinkte :S (ik heb helemaal geen vriendin).

Nou ging ik net kijken op internet en ben ernstig bang dat ik aids heb :(
Spruw ofzo?? En omdat de tandarts een collega erbij haalde (erg dubieus) om het te zien:(:(:( en vroeg of ik een vriendin had (waar ik JA op anwoorde) meschien vroeg hij of ik een vriendin had om te kijken of ik meschien ho--mo ben en dan zou het idd aids kunnen zijn toch (dat is wat ik vind als ik google gebruik, echter heb geen van de andere klachten van aids maar heb wel eens onveilige sex gehad met een vrouw).

Dus dacht die tandarts echt dat het SPRUW was??? of zou de tandarts het dan wel gemeld hebben?
Ik had gister savonds wel 5 witte boterhamen met niks erop opgegeten en zo gaan slapen en de volgende dag sochtens naar tandarts, kan het daardoor komen?
En waarom zou ik me tong poetsen? (nog nooit gedaan). Durf nou niet meer naar de tandarts:| !!

Ik zweet me helemaal kapot van angst want me tong is achterop nog steeds wit een soort wit beslag, maar is zeker niet pijnlijk.

Kan iemand mij gerust stellen? Een test durf ik niet te doen!

(sorry voor deze vragen... maar ik word gek!!!!!)
hello jozefien

dat is nogal wat. de tandarts haalt er een collega erbij, ze poetsen jouw tong en jij vraagt niet wat er aan de hand is en de tandarts zegt niets, ook niet zo handig van de tandarts moet ik zeggen, hij had iets kunnen uitleggen. Het lijkt me een kwestie van vragen als je iets niet snapt, nu zit jij je waarschijnlijk zorgen te maken om niets. Waarom zou jij je tong niet poetsen? Als hij er een beetje vies uitziet met beslag erop dan kun je dat beter wel doen! Ook zou je bij de apotheek een tongschraper kunnen kopen, je kunt nml uit je mond gaan ruiken, daarom vroegen ze of je een vriendin had! dus even poetsen en met de tongschraper erover, dan kun je meteen zien hoe mooi schoon hij weer kan worden. :smt006
wo, 10/24/2007 - 22:36 Permalink
Lieneke

Nou, lekkere communicatie zeg...

Waarschijnlijk heb je geen spruw (=candida infectie), maar gewoon aanslag op je tong. Het trucje met de tandenborstel was om te kijken of het afschraapbaar was. De vraag of je een vriendin hebt, is waarschijnlijk omdat je uit je mond stinkt en dat dit een vriendin krijgen in de weg staat. Soort motivatie waarschijnlijk om je gebit (tong) beter bij te houden.

Dus de link tussen aids en het nare bezoekje bij de tandarts, is totaal geen sprake.

Tongpoetsen is iets onbekends maar zeker wel nuttig. Het voorkomt slechte adem en is goed voor de mondhygiene. Het is gewoon een laagje plak op de tong wat je dan weghaalt.

Mondschimmel, spruw of candidose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een schimmel uit de candida groep. Deze schimmel komt van nature in de mond voor maar geeft in het algemeen geen aanleiding tot klachten. Pas als er een overmatige groei optreedt kan dit leiden tot een ontsteking. Deze groei kan optreden als de bacteriën die de schimmel normaal onder controle houden te gering worden door bijv. het gebruik van antibiotica of als de weerstand om een andere reden laag is. Een griep kan dan de oorzaak zijn dat een mondschimmel tot ontwikkeling komt. Veranderingen in de mond, zoals het krijgen van een kunstgebit of een slechte mondhygiëne kunnen eveneens een rol spelen bij de plotselinge ontwikkeling van de schimmel. Ook het veelvuldig gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot een steeds terugkerende (chronische) schimmelinfectie
do, 10/25/2007 - 07:38 Permalink
inka1982

en als je spruw hebt, dan voel je het ook wel. Begon bij mij eerst met keelpijn, later idd vooral last van m'n tong. Heb er toen daktarin-gel (met een ontzettend chemisch sinaasappel-chocoladesmaakje :smt017) voor gekregen van de huisarts en dat hielp redelijk goed.
za, 10/27/2007 - 01:33 Permalink