Vraag over tandvlees.

Author:
melvin
Posted:
di, 07/03/2007 - 16:17
Zo, heb net 3 behandelingen in 1 maand achter de rug (voor mij erg goed)5 gaatjes gevuld...jajajaj 5! nog 3 te gaan ene valt best mee die gaatjes vullen, ng nooit gedaan dus ene ben pas 24.

Echter nou vroeg de assistente van de tandarts voordat we begonnen of ik diabetes had hartmedicijnen gebruikte en of ik helemaal gezond was verder :S (was wel een nieuwe assistente)... is dat normaal dat ze dat vragen aangezien dat voorheen niet gevraagd was, ben nu dus bang dat ze doordat ze me tandvlees zag ik meschien iets heb :( maar daar gaf ze geen antwoord op :@.

EAchetr me tandvlees ziet er naar mijn mening heel mooi licht roze uit zelfde als die foto's op internet, maar heb geen puntjes in me tandvlees.mits me hoektanden waar ik met een tanden stoker in heb gestoken en dus flink pijn doet en ook bij me andere hoektand.

ook zei ze als ik zo hard blijf poetsen ik straks geen tandvlees meer over hou :S kan dat echt???

Ik heb echter super mooie tanden, heb ze alleen een jaar of 5 zwaar slecht verzogrd :( en dat ben ik nu aan het inhalen.
Newtan

Bij het tandartscomputerprogramma zit een afdelinkje waar dit soort gegevens bij ingevuld kunnen worden. Misschien was ze het nog vergeten. Het is met vullen en verdoven eigenlijk ook niet belangrijk.
Maar voor de gezondheid van je tandvlees wel. Vraag even wat ze gezien heeft de volgende keer.

Wat dat inhalen van de verzorging betreft: je kunt inderdaad té fanatiek zijn en de tandhalzen van de hoektanden of kiezen blootpoetsen.
Dat tandvlees groeit niet zomaar weer terug, dus wees daar voorzichtig mee, anders voel je je achteraf weer zo stom.
De meestvoorkomende oorzaak van gevoelige tanden is een ontblote tandhals. Als je daar met je nagel aankomt is dat ook overgevoelig.

Overigens is zo'n ontblote wortel gelig van kleur. Als je dus dat geel weg probeert te poetsen tot het wit is, kun je lang wachten :roll: :smt003 Dat verwijdert alleen maar meer tandvlees :smt001
di, 07/03/2007 - 23:55 Permalink
vV

is dat normaal dat ze dat vragen aangezien dat voorheen niet gevraagd was, ben nu dus bang dat ze doordat ze me tandvlees zag ik meschien iets heb
een medische anamnese zoals dat heet afnemen is tegenwoordig standaard (zou het moeten zijn in ieder geval..) en af en toe even navragen of er iets veranderd is is ook wel handig. heeft niets te maken neem ik aan met iets wat zij wel of niet gezien hebben. Geen zorgen maken dus! als zij iets afwijkends gezien hadden , hadden zij dat ook wel verteld en er iets mee gedaan!
Om het goed te doen moet die anamnese wel schriftelijk zijn en door u zelf ingevuld, en indien nodig moet er even doorgevraagd worden.
wo, 07/04/2007 - 08:22 Permalink