Vraag over grote bult op het tandvlees

Author:
Tanja1973
Posted:
do, 07/05/2007 - 20:34
Een tijd geleden heb ik een kies laten trekken waar ik een paar dgn van tevoren de zenuw van is verwijderd. Heb er weken napijn van gehad en een bijholte ontsteking erbovenop. Nu heb ik sinds een paar wkn een soort van een ( naar mijns inziens) grote verdikking of bult op het tandvlees naast de getrokken kies. Het lijkt wel een soort van klein ei, het voelt niet zacht, doet nu geen pijn meer, het zit trouwens helemaal bovenin. In het begin deed het wel pijn trouwens. Ik poets goed, ik rag elke dag en houd mijn tanden en kiezen zeer goed onder controle. Er is trouwens een paar weken geleden nog een foto gemaakt en de kiezen naast de getrokken kies zijn in orde. Ik heb een afspraak bij mijn tandarts gemaakt, helaas kan ik pas begin augustus terecht ivm vakantie, maar heeft iemand enig idee wat het kan zijn, of kan ik iets doen waardoor het minder dik wordt.
Newtan

Ik zou er in jouw geval toch eerder even naar laten kijken bij de vervanger van de tandarts. Of de kaakchirurg.
Maar hiervandaan kan ik niks zinnigs zeggen over wat het is.
zo, 07/08/2007 - 00:08 Permalink
Tanja1973

dank je newtan voor de reactie, vandaag idd naar de invaller. De kies eronder begint plotseling erg veel pijn te doen met bijten en vooral met warm. Oh ik spring tegen het plafond, pijnstillers helpen niet meer. :cry:

Groetjes Tanja
di, 07/10/2007 - 08:58 Permalink
Tanja1973

oh Frank is de naam ( sorry :D ). Ik ben dus vanmorgen naar de dienstdoende tandarts geweest, de kies was niet meer te redden en is eruit gehaald. Binnen een paar minuten gepiept. Gelukkig dat was de vorige keer wel anders, ruim 3 kwartier. De bult schijnt volgens de tandarts van een flinke wortelpuntontsteking komen en kan erg lang duren voordat het weg is volgens hem? Heb je daar misschien nog meer infor over, hoe het kan ontstaan zo een grote bult?

Vast bedankt voor je reactie.

Groetjes Tanja
di, 07/10/2007 - 13:42 Permalink
Newtan

Als het een paar weken bestaat, die bult, mag je er net zoveel dagen voor bij denken, voordat hij grotendeels weg is.
Die bult is een plek waar je lichaam de strijd tegen indringers aangaat. Dus bacterien. Als die bacterien niet effe weg zijn, verzamelen zich steeds meer anticellen, dat veroorzaakt die bult. Maar daarna gaat alles weer over in de normale stand en geneest het weer.
di, 07/10/2007 - 19:04 Permalink
Tanja1973

Dank je wel voor de aanvullende informatie Frank. Nou die bult zit er een week of zes maar was in het begin heel klein. Dus een week of zes en hij is voor een groot deel weg. Gelukkig doet de bult nu geen pijn meer, ik ben zo blij, lang leve de tandarts! :D
wo, 07/11/2007 - 22:24 Permalink