Vraag over Corsodyl en over Brufen

Author:
joostvdven
Posted:
wo, 03/03/2010 - 15:13
Hallo,

Al een aantal dagen heb ik last van een zeurende pijn bij een bepaalde kies in een onderkaak. Bij tandarts geweest, er zit geen gaatje in de betreffende kies (wel in de kies ernaast, die wordt volgende week gevuld). Dit kon niet meteen, maar pas over 10 dagen, ben even vergeten waarom dat was. Tandarts constateerde wel een tandvleesontsteking bij de pijnlijke kies en de pijn zou daarvandaan komen. Foto gemaakt, maar er was niets te zien. Gek genoeg heb ik zelf geen symptomen van tandvleesontsteking gemerkt; geen last van bloedend tandvlees bij eten of poetsen (het ging alleen bloeden toen de tandarts in de pocket prikte), het tandvlees ziet er ook niet anders dan anders uit. Geen last ook van vieze smaak of geur. Alleen die vervelende pijn, overdag niet tot nauwelijks last, maar zodra ik in bed stap, begint het. En het erge is dat pijnstillers niet helpen. Eerst 1 paracetamol geprobeerd, zonder resultaat. De nacht erna daarom maar 2 paracetamols, met ook geen enkel effect. Afgelopen nacht daarom maar Brufen 600 bruis geprobeerd (die had ik toevallig nog in huis) en ook hier kwam de pijn gewoon doorheen. Wel werd het na een paar uur wat minder, maar ik vraag me af of dat toeval was of toch nog door de Brufen kan zijn gekomen. Dat spul zou toch binnen een half uur al moeten werken?
En dan nog een vraag over Corsodyl. Heb een recept meegekregen en ben gister meteen begonnen met spoelen daarmee, 2 x per dag. Binnen hoeveel dagen zou ik hier iets van moeten merken?
Lieneke

Lijkt me een nogal te heftige klacht voor alleen een tandvleesonsteking. Meestal zit deze ook niet op een plek maar op meerdere. Overigens is tandvleesonsteking meestal symptoomloos. Dat je het zelf niet ziet bloeden, zegt ook niet veel. Heeft de tandarts al wel je tandsteen verwijderd uit de pocket?
wo, 03/03/2010 - 17:08 Permalink
joostvdven

Bedankt voor je reactie. Of de pijn (alleen) door de tandvleesontsteking wordt veroorzaakt, betwijfel ik zelf ook. Het zou ook nog afkomstig kunnen zijn van een dwarsliggende verstandskies in dezelfde hoek. Maar die kans lijkt me toch niet zo heel groot want waarom zou de pijn dan net in die ene kies naast de hoektand gaan zitten? Heb eerder een dwarsliggende verstandskies gehad (eruit gehaald door de kaakchirurg) met ook veel zeurende pijn, en daarbij deed een heel breed gebied pijn en niet specifiek 1 tand of kies.
De kies waar voor mijn gevoel de pijn uit komt, bleek ook de meest gevoelige toen de tandarts er tegenaan klopte. Daar is dus iets mee aan de hand lijkt me.
De tandarts heeft nog niets gedaan, dus ook nog geen tandsteen uit de pocket verwijderd.
Hij had het ook over een kroon die op de pijnlijke kies geplaatst zou kunnen worden, maar een kroon is er toch niet voor om pijn weg te halen, of toch wel?
wo, 03/03/2010 - 17:34 Permalink
joostvdven

Na al die nagenoeg slapeloze nachten (2-3 uurtjes slaap per nacht) heb ik afgelopen nacht dan EINDELIJK eens lekker door kunnen slapen, zonder pijn. Geen pijnstiller genomen voor ik ging slapen, die helpen namelijk toch niet bij mij.
Geen zeurende pijn dus meer, wel voelt het op elkaar zetten van boven- en onderkaak nu gevoelig ter hoogte van die ene gevoelige (eerder pijnlijke) kies naast de hoektand. Kauwen doe ik voor de zekerheid daarom maar met de andere kant.
Ik ben zo blij dat de pijn weg is gebleven vannacht, betekent dit dat ik nu over het dieptepunt heen ben en het spoelen met chloorhexidine effect heeft gehad (na 2 dagen 2 x per dag gespoeld te hebben ermee)? Of is er kans dat de pijn toch weer terug gaat komen en het gewoon een tijdelijke opleving is?
do, 03/04/2010 - 10:59 Permalink