Vraag over bloedend tandvlees bij rand tussen tand/tandvlees

Author:
Airevende
Posted:
vr, 04/02/2010 - 15:15
Het is nu ongeveer een dag of vier/vijf dat er bij het tandvlees bij 1 tand, bij het randje tussen tand en tandvlees het flink bloed naar mijn idee. Als ik er met de borstel overheen ga met mijn normale manier van poetsen (dat doe ik redelijk ruw) doet het ook pijn en bloedt het. Als ik rustig poets en er een paar keer overheen ga begint het ook te bloeden. De reden dat ik nu ook rustiger poets is dus omdat het een vervelende gevoelige plek is op dit moment. Bij druk begint het dus gewoon te bloeden, dat is de samenvatting. Het randje waar het bloed is ook een beetje wit (dat viel me gisteren op).

Nu denk ik persoonlijk dat het is begonnen een week of 2,5/3 geleden. Toen at ik appel en er schoot een stuk van de schil tussen twee tanden. 1 van die tanden is dus bij het tandvlees waar ik nu last van heb. Toen, die 2,5 / 3 weken geleden zag ik met het poetsen ik dat er wat bloed verscheen op het tandvlees tussen die tanden waar het schilletje was geschoten. Het bloed kwam uit een specifieke plekje. Maar nu is het dus pijnlijk en komt het bloed op meerdere plekjes bij 1 van die tanden waar het stukje schil tussen is geschoten. Alsof het zich heeft uitgebreid :P

Het enige probleem met mijn gebit is ook gewoon dat ik gevoelig tandvlees heb. Het bloed sowieso vrij snel en bij de laatste tandartsafspraak werd me ook verteld dat ik mijn tandvlees moest poetsen en ik heb ook een afspraak bij de mondhygiëniste.

Nu poets ik dat plekje ook extra goed en rustig, mondwater, en probeer zo goed als het kan te flossen en stoken (blijft nagenoeg onmogelijk met het welbekende draadje achter de tanden vanwege een beugel). Maar het witte randje, wijst dat ergens op…. Eigenlijk wil ik vragen om tips, achterhalen of ik nog iets kan doen ;)

In ieder geval bedankt voor het lezen en hopelijk is het verhaal niet te vaag!
Airevende

Ja die afspraak is pas in juni :P Ik wacht het nog een weekje af, als het dan niet over / minder is breng ik wel even een bezoekje aan de tandarts. Want dan duurt het gewoon te lang. Ik had sowieso al een idee dat ik te hard had lopen boenen, volgens mij is het daar juist erger door geworden. Waarschijnlijk had ik gewoon zacht / rustig moeten poetsen, was ik er misschien al vanaf geweest. Ik vergeet soms dat goed tandenpoetsen niet betekent dat je hard moet poetsen ;) Bedankt voor de reactie in ieder geval!
vr, 04/02/2010 - 16:24 Permalink