Vraag ivm pocketdiepte, uit interesse

Author:
papagena
Posted:
wo, 03/23/2011 - 13:30
Ik post dit maar even apart: ik bekijk het nu even vanuit mijn eigen beginstatus: ik heb dus 1 voorste snijtand met 1 pocket van 9mm. Zou op zich haalbaar moeten zijn gezien de andere pockets van die tand meevallen. Maar nu was ik me gisteravond aan het bedenken, hoe het komt dat de pocket van de naastliggende tand blijkbaar geen 9 mm is. En de botafbraak is daar ook minder. (Ttz daar ga ik van uit: de tandarts heeft er toch niks van gezegd).

Dus het is mogelijk dat 2 tanden die met 1 zijde aan hetzelfde stukje bot grenzen (zeg maar), aan die zijden niet even diepe pockets en vnl niet evenveel botafbraak vertonen? Ik zou denken dat dat op zo'n klein stukje nogal symmetrisch gebeurt ...

Nu ja, dit is eerder een vraagje uit interesse ;) .
mecánico para …

tussen de middelste snijtanden zit een kraakbeendeeltje/gebiedje. misschien is dat de reden dat het niet is overgestoken. mogelijk is de pocket ontstaan door ligging tegen het kraakbeen waardoor de aanhechting minder aanwezig was. soms zie je dat na een zwangerschap, waarbij kraakbeen verweekt, de pocket juist daar diep eindigt.
wo, 03/23/2011 - 17:35 Permalink
papagena

Ja zeg, en als ik andere topics doorblader, lees ik soms dat mensen de opmerking krijgen dat ze niet duidelijk zijn of te veel informatie op een onoverzichtelijke manier posten. Denk ik OK ik doe het anders, duidelijk voor iedereen, is het weer niet goed.

(Overigens lees ik je bijdragen wel graag hoor Lieneke ;) )
wo, 03/23/2011 - 18:01 Permalink