Vieze tong, slechte adem?

Author:
p_svfan
Posted:
di, 11/08/2011 - 19:41
Hoi, Ik poets ongeveer 2-3x per dag mijn tanden en mijn tong, totdat deze mooi roze is. Echter heb ik steeds het idee dat ik een slechte adem heb, omdat mijn tongaanslag zo snel terugkomt. Ik eet vrij veel op een dag en daardoor is mijn tong heel snel vies (wit/geel), bijvoorbeeld na een paar boterhammen al. Nu zie ik vaak mensen die de hele dag door kunnen eten, maar het lijkt alsof de tong altijd roze blijft. Ik gebruik zowel tandenborstel als tongschraper.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat er minder snel aanslag op mijn tong komt? En betekent tongaanslag ook meteen een slechte adem of niet als je het op tijd weghaalt?

Overigens hoor ik nooit van mensen dat ik een slechte adem heb en ook als ik aan de binnenkant van mijn pols lik, ruikt het niet altijd vies, maar ook niet altijd fris. Maar het probleem is dus dat ik heel snel tongaanslag lijk te hebben en ik niet zeker weet of dat meteen betekent dat adem slecht is. Alvast bedankt voor de reacties.
albert.hagen

Echter heb ik steeds het idee dat ik een slechte adem heb, omdat mijn tongaanslag zo snel terugkomt

Probiotica kunnen helpen de mondflora in balans te houden. Het idee is dat grote aantallen van deze goede bacteriën de schadelijke bacteriën in de mond verdringen.

Bron
Public Library of Science


Een probiotica is een supplement dat voor de mens nuttige bacteriën bevat.
Deze nuttige bacteriën helpt de mondflora, door de balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën te herstellen.
ma, 11/14/2011 - 10:28 Permalink