vieze smaak/stank

Author:
Carla21
Posted:
ma, 12/31/2007 - 11:53
Ik heb sinds een paar dagen last van een vieze smaak/geur die van tussen twee kiezen afkomstig lijkt te zijn. Ik heb verder geen pijn, hoogstens is mijn tandvlees in dat gebied een beetje gevoelig voor aanraking (als ik er echt hard met mn tong tegen duw bijv.) Eerst bloede mn tandvlees ook als ik daar poetste maar dat is nu weer over. Wat blijft is echter die enorm vieze geur van tussen mn tanden. Ik had er gisteren tussen geflost en het was op zn zachtst gezegd niet echt smakelijk. Ik kan verder ook niks zien aan die plek; geen zwellingen, geen roodheid niks. Wat kan dit zijn? Ik ga natuurlijk een afspraak maken bij de TA maar ik wil een beetje weten wat ik kan verwachten.
Lieneke

Waarschijnlijk tandvleesontsteking, wellicht veroorzaakt door impactie. Goed dagelijks blijven flossen, liever nog tandenstokers en/of ragers gebruiken.
Laat de tandarts/mondhygienist eens kijken en laat het eens schoonmaken daar.
Impactie betekent dat er op die plak voedsel tussen de tanden blijft zitten, wellicht door een slecht contactpunt: Tanden en kiezen moeten elkaar raken op een bepaalde plek. Zo niet, zit er geen 'dakje' en wordt er bij het eten etensresten tussen de tanden geperst en blijft het er makkelijk zitten. Als het er een tijdje zit, kan het behoorlijk gaan ruiken.
Het tandvlees raakt dat geirriteerd. Ook blijft er daar makkelijker plak zitten waardoor de boel ontstoken raakt.
Meestal kan een contactpunt goed hersteld worden.
ma, 12/31/2007 - 13:05 Permalink
Carla21

Nou net mezelf eindelijk er toe weten te brengen een afspraak te maken. Het koste flink wat wilskracht maar toen had ik dan toch de telefoon in mn handen :o

Ik moet sowieso nog twee gaatjes gevuld hebben dus dan zou de ta dan ook even kijken naar wat nou die stank veroorzaakt. Nu heeft de assistente me echter weer lekker onzeker gemaakt met verhalen over "dat het echt van alles kan zijn" en nu ben ik dus weer superbang dat het iets is waarvoor een heel enge behandeling nodig is :cry:
di, 01/08/2008 - 16:17 Permalink
Spiegeltje

Nu heeft de assistente me echter weer lekker onzeker gemaakt met verhalen over "dat het echt van alles kan zijn"


Dat klopt niet, dat is wel heel makkelijk gezegd. Waarschijnlijk alleen maar een standaardzinnetje van haar om geen concreet antwoord te hoeven geven (wat ook moeilijk is natuurlijk, er wordt zoveel gevraagd).

Het meest waarschijnlijke is wat Lieneke schreef. Er is geen "enge behandeling" voor nodig, gewoon goed schoonmaken volstaat. En aanpakken van de oorzaak. Het kan ook goed zijn dat de tandarts zelf nog niks doet en je daarvoor doorstuurt naar de mondhyieniste.

Het eventueel maken van een approximaal contactpunt om het achterblijven van voedselresten te voorkomen kan door het aanbrengen van composietmateriaal. Dat is pijnloos.
di, 01/08/2008 - 17:22 Permalink
Carla21

nou vandaag was de grote dag. Ik moest sowieso nog gaatjes laten vullen dus heeft hij hier ook naar gekeken. Het bleek gelukkig maar 1 gaatje te zijn maar wel precies op de plek waar ook de stank/vieze smaak zat. Dit is nu dus gevuld en als het goed is zou het nu beter moeten gaan omdat er geen eten maar kan blijven hangen.

Ben overigs zeer trots op mezelf want ik was alweer doodsbang maar het is me gelukt zonder hyperventileren en huilen ( :oops: ). Zelfs nog gewoon 'casual'een praatje gemaakt met de ta :smt003 De prik viel ook reuze mee gelukkig!
wo, 01/16/2008 - 22:35 Permalink