Vieze smaak in de mond door hechtingen?

Author:
Noortvink
Posted:
do, 06/10/2010 - 18:04
Hallo lezers,

Ik heb even een vraagje. 10 dagen geleden is bij mij een apicaal toilet uitgevoerd. De wortelpunt is schoongespoeld, de punt is ingekort en het wortelkanaal is volgestort met een soort vulling. Daarna is het geheel gehecht met oplosbare hechtingen. Ik heb pijnstillers gekregen en chloorhexidine. Het is goed verlopen en ik heb (ook zonder pijnstillers) nauwelijks pijn gehad.
Alleen: nu heb ik sinds gisteren zo'n rare smaak in mijn mond. Ik heb geen pijn of zwelling en alles voelt goed, er is ook niets te zien. Kan de rare smaak in de mond komen door het oplossen van de hechtingen?

Ik heb vandaag niet gespoeld met de mondspoeling, omdat de kaakchirurg aangaf dat dat tot 10 dagen na de ingreep moest. Die termijn is verstreken en bovendien vind ik dat mijn smaak erg beïnvloed wordt door de mondspoeling. Ik krijg er een veel 'vlakkere' smaak van.

Ik ben benieuwd of de smaak komt door het oplossen van de hechtingen? Is het verstandig om te spoelen totdat de hechtingen helemaal zijn opgelost? Hoe lang duurt het oplossen van de hechtingen ongeveer?

Zo zie je maar, het is niet één vraag, maar het zijn er stiekem drie! :D

Hopelijk kan iemand mijn vragen beantwoorden.

Alvast bedankt!

Groet, Annemieke
Spiegeltje

Wat de oorzaak is van de rare smaak is weet ik niet, maar het komt volgens mij niet door de oplosbare hechtingen. Het oplossen van de hechtingen staat ook los van het gebruik van het mondspoelmiddel. Het oplossen is een geleidelijk proces en vanaf een dag of 10 zullen ze duidelijk zwakker zijn geworden en kapot gaan. Dat is alleen maar "ongeveer" want het hangt af van het type hechtmateriaal en het verschilt van persoon tot persoon. Het kan sneller gaan of langer duren. Pas na 2-3 weken zijn ze helemaal weg.
vr, 06/11/2010 - 22:46 Permalink