Vervelende bijwerking van Perio-aid mondspoeling

Author:
draggie8
Posted:
za, 04/12/2014 - 17:19
Woensdag naar de tandarts geweest. Blijkt dat mijn tandvlees niet gezond is en ik moet nu gaan rageren. Tandarts liet het zien en begon erg te bloeden, daarom heeft hij perio-aid mondspoeling voorgeschreven. Moet een week lang 2x per dag spoelen. Ik heb om 15:50 voor het eerst gespoeld.

Maar ik heb nu al een vervelende bijwerking en ik weet niet wat ik het beste kan doen.

Na het spoelen had ik een frisse smaak in mijn mond, niets mis mee. Maar na ongeveer een half uur kreeg ik een vreselijk bittere smaak, alsof je haarlak in je mond hebt gespoten. Als ik iets drink, bijv. water of een sapje, proef ik het wel, maar naar doorslikken wordt de bittere smaak nog veel erger. Ik heb ook een vreselijk droge mond. Ik ben tevens een beetje bang voor andere bijwerkingen zoals zwarte tanden. Heb zelfs gelezen dat sommige mensen er niet meer door kunnen praten.

Wat kan ik het beste doen? Blijft die bittere smaak 24/7 zolang ik Perio-aid gebruik? Of is dit alleen de eerste dag? Ik word een beetje bang namelijk dat het niet meer weg gaat en dat ik die bittere smaak blijf houden. Al is het maar voor 1 week, dit is niet fijn..

Wat kan ik het beste doen? Wegmieteren dat spul en gewoon gaan rageren en het bloeden voor lief nemen? Of gewoon een week door blijven gaan?

Alvast bedankt