Verlies kiezen HELP

Author:
Nettie
Posted:
do, 08/21/2008 - 20:07
Hallo,

Ik ben al een tijdje onder behandeling bij een parodontoloog. Ondanks mijn goede inzet(is bevestigd) blijft mijn tandvlees onrustig. Verder heb ik een kies waarbij de pocketstatus 8mm is en het bot weg is. MIjn tandarts heeft de wortels gespleten(wat dat ookmoge inhouden), om ontstekingen te voorkomen, maar om kort te zijn. ik ga die kies verliezen..misschien stomme vraag maar wat komt er in godsnaam op de plaats van die kies....een implantaat is niet mogelijk lijkt me. Ook de naastgelegen kies is zeer slecht in de wortelpunt zitten bacterien. . Het betreft trouwens de achterste kies. Ben echt radeloos... en kost ook eenhoop geld, mijn motivatie gaat zo wel weg..
Nettie

Ja het is de voorlaatste kies. De achterste kies is getrokken omdat ik een beugel heb gehad. Ik heb maar drie kiezen en helaas een kaakprobleem. Daarom is het zo belangrijk om daar mijn kies te behouden. Wat mij betreft mag hij eruit. Ik heb er zoveel pijn aan soms. Alleen wat moet er op de plaats van de kies komen??? Misschien implantaat??? INdien mogelijk..
vr, 08/22/2008 - 16:46 Permalink
Nettie

Hallo,

Ik wil er nog aan toevoegen dat de MH mijn kies cq pocket goed heeft schoongemaakt, heb er nu ontzettend veel pijn aan. Hij was niet ontstoken, maar wel achteruitgegaan, ben bang dat hij nu dus wel ontstoken is. Lekker dan, aangezien ik over een weekje op vakantie ga naar Griekenland met mijn gezin.Zal morgen mijn tandarts bellen om te vragen wat te doen. Want een Griekse tandarts zie ik niet zitten...
zo, 08/24/2008 - 15:14 Permalink
Lieneke

Over die vervanging van de kies, kan ik geen antwoord geven. Daar kan de tandarts beter over beslissen.

Als de pocket dieper is geworden dan is er altijd sprake van een ontsteking. Als de mondhygienist hier flink heeft schoongemaakt, dan is het meestal een dag of 2 gevoelig. Een pijnstiller kan helpen. Als het dik wordt dan is er sprake van een abces en dan moet je toch weer aan de bel trekken. Dit soort dingen komen nooit uit, ook al ga je niet op vakantie.
Ik hoop dat het snel weer over is.
zo, 08/24/2008 - 17:12 Permalink
Nettie

De pocket was niet dieper gworden. de MH vond de kies achteruit gegaan en ze heeft de kies goed schoongemaakt en daarna een foto gemaakt. Daaruit bleek dat de kies niet ontstoken was, dit heeft ze me ook verteld. Er is volgens mij geen sprake van een abces, want dat heb ik al eerder gehad bij deze kies. Het voelt alleen heel stijf aan. Nooit eerder gehad. Trouwens ik had even nog een vraagje aan je. Ik ben super gemotiveerd en zie vaak staan dat je de pockets terug kunt brengen. Maar het bot komt toch niet terug en je tandvlees groeit toch niet meer aan. De holte blijft gewoon. Kun je me dat uitleggen misschien??? Alvast bedankt... :smt001
zo, 08/24/2008 - 19:48 Permalink
Nettie

Ik heb geen idee Lieneke. Ik ga as donderdag toch even naar de tandarts om het na te laten kijken. Ik weet alleen dat na het schoonmaken, ik pijn heb gekregen en hiervoor niet. Dacht eerlijk gezegd dat het wel goed ging. Ik wist wel dat het bot weg was van die kies...tja en daarover heb ik dus weer een gesprek met de paradontoloog in november. Weet het ook niet meer,ik wacht maar tot donderdag.
di, 08/26/2008 - 11:08 Permalink