Verdovende gel.

Author:
Jolie1
Posted:
wo, 07/06/2011 - 15:12
Een tijdje geleden heb ik een topic geopend over een fikse tandvleesontsteking die is ontstaan op vakantie in Frankrijk en regelmatig weer opduikt. Ook verplaatst de ontsteking zicsinds kort en ontsteekt het niet alleen meer linksboven, maar nu door m'n gehele mond, maar dan beurtelings. Dan linksboven, dan rechtsonder.. Ik ben hier erg vaak voor naar de tandarts/mondhygieniste geweest en ze kunnen er vrij weinig aan doen en ik baal als een stekker, want het doet heel veel pijn (een stekende en dan zeurende pijn) en het blijft maar aan de gang. Is het even een weekje niet ontstoken en je begint een beetje hoop te krijgen en ja hoor.. Daar is het weer. M'n gebit is gezond, al heeft de mondhygieniste vandaag op de rontgenfoto, schaduwen gezien tussen m'n kiezen, maar die zaten er op de foto van 1-2-3 jaar geleden (die werden erbij gepakt) ook al en waren niet veranderd, dus zal het wel niets ernstigs zijn.

Nou is mijn vraag:
Gisteren smeerde de mondhygieniste een gel op m'n tandvlees om het wat rustiger te maken en het een beetje te verdoven. Welke gel is dit(met lidocaine?) en kan ik die gewoon bij de apotheek krijgen? Ik zou het graag mee willen nemen op vakantie, samen met m'n spoelmiddelen, pijnstillers, stokers, tandpasta's, hompeopathische middeltjes etc. want ben niet van plan weer 2 keer naar een Franse tandarts te gaan en de hele vakantie pijn te hebben, want ik kan niet eeuwig van de Paracetamol blijven snoepen en het zou fijn zijn om de scherpste randjes van de pijn er een beetje af te halen.
Alvast heel erg bedankt.

Groetjes.
Duvessa

Dat heet xilocaïne gel.
Maar je moet wel uitkijken bij het gebruik hiervan, niet te veel gebruiken en ook niet in je keel krijgen (dan voelt het daar ook verdoofd).
Probeer gewoon dagelijks te stokeren/rageren eventueel met interprox gel op de ragers/stokers. Heb je hier geen regelmaat in dan zal het ook niet veel nut hebben.
En natuurlijk niet te hard poetsen.
zo, 07/17/2011 - 00:19 Permalink
mecánico para …

Alle middeltjes ten spijt, je moet met grote regelmaat naar de MH om het tandvlees gezond te maken. Zij helpt je op weg, jij elke dag met ragers aan de slag en in de gaten houden hoe dingen verlopen . Het kan een gewone tandvleesontsteking zijn, die is te bestrijden met huisvlijt. Het kan een complexe ontsteking zijn met agressief optredende bacteriën en snel verlies van de toplaag van de randjes tandvlees: intensief behandelen noodzakelijk. Het treed op in tijden van verminderde weerstand, matige mondhygiene en doet het telkens weer op momenten dat het even tegenzit met je afweer. (vakantie is zo'n fijn moment)
Het kan ook een stiekem herpes virus zijn, een vrolijke SOA dus. Het hangt er maar net vanaf hoe het eruit ziet.

dus er is geen easy way out, je zwakke punt is je tandvlees.........ga ermee aan de slag samen met die MH en maak het gezond. zo niet, dan zit je elke 3 maanden met zo'n fijn plekkie
zo, 07/17/2011 - 10:27 Permalink