Ultrasonische gebitsreiniging

Author:
Micra
Posted:
za, 02/27/2010 - 15:44
Ik heb laatst gehoord dat ik peri implantitis heb rond één van mijn implantaten. Ondanks mijn zorgvuldig poetsen (electrisch) flossen, ragen en tandenstoken.
Ik ontdekte op internet dat er een heel andere manier van tandenpoetsen bestaat, n.l met een ultrasonische tandenborstel.
(niet te verwarren met de sonicare van Philips) Deze tandenborstel wordt gemaakt door de duitse fabrikant Emag.
De fabrikant zegt dat deze tandenborstel juist goed is voor mensen met implantaten, beugels enz. omdat hij ook onder het tandvlees reinigt en op plaatsen waar je met een andere tandenborstel niet kan komen. Het werkt dus met ultrasone golven.
http://www.emag-benelux.nl of http://www.ultraschallrevolution.nl .Mijn vraag is of dit echt beter zou kunnen werken dan de reguliere elektrische tandenborstels, en of het kwaad kan voor kronen en vullingen op de lange termijn. Dit om nog meer ellende te kunnen voorkomen. Als ik het verhaal lees op de site dan kan je bijna niet op een betere manier je gebit schoon houden.

groeten, Micra
Aitak

Na het lezen van de links die je hebt bijgevoegd, ben ik ook wel erg benieuwd hoe de deskundige hier over deze tandenborstel denken.

Als dit idd een nog betere manier van schoonpoetsen is en ook geen problemen op zal hoeven leveren ivm vullingen/composiet opbouw etc dan heeft het mijn interesse wel gewekt.

Maar zal het ook niet voor de ene persoon wel en voor de andere persoon minder geschikt zijn?

De prijs is wel iets wat me een beetje hoog uitpakt, maar goed als hiermee de nodige tandarts behandelingen bespaard kunnen blijven is dat ook snel weer terug verdiend :wink:
za, 02/27/2010 - 21:56 Permalink
Micra

Ik denk dat dit toch wel anders werkt dan de Sonicare want deze werkt alleen met ultrasone golven en reinigt met bijna contactloze ultrasone technologie en zonder mechanische druk. De ultrasone golven met maximaal 1.6 miljoen trillingen/impulsen per seconde worden (niet hoorbaar) overgedragen op de tanden, tandvlees, het gehemelte en de tong. Daarbij vormen ze miljoenen microblaasjes die doordat ze zo klein zijn, kunnen doordringen tot de kleinste tussenruimtes. Daar imploderen ze en daarbij verwijderen ze etensresten, tandplaque, tandsteen en bacteriën. Ook op plaatsen waar je niet met tandzijde of ragers kan komen. Er zit wel een groot verschil tussen. Ik heb nog geen andere fabrikant kunnen vinden die deze techniek gebruikt. Ik ben erg benieuwd wat de profs er van vinden voordat ik zo iets ga aanschaffen!

groetjes,

Micra
zo, 02/28/2010 - 14:27 Permalink
de digitale tandarts

Ikzelf gebruik een sonicare en ben daar erg tevreden over, maar dat is iets persoonlijks. Het is niet zomaar te stellen wat de beste tandenborstel is. Naar de Braun Oral-B is veel onderzoek gedaan en daar blijkt in ieder geval uit dat deze beter werkt dan een handtandenborstel. Als ik zelf zo voel denk ik dat dit ook geldt voor een Sonicare, maar onderling zullen ze denk ik weinig verschillen in effect.
Verwacht geen wonderen van een nieuwe borstel, het is toch voornamelijk gewoon hoe je het uitvoert en hoe lang en hoe vaak en of er ook interdentale hulpmiddelen (ragers&stokers!) worden gebruikt.
zo, 02/28/2010 - 16:44 Permalink
Micra

Ja, commercie blijft inderdaad commercie. Het klinkt alleen zo veelbelovend he? medische instrumenten worden ook vaak in een ultrasoon bad gereinigd, dat werkt eigenlijk op de zelfde manier dus het lijkt bijna het ei van Columbus.
Nog even dubben dan maar.

groetjes,

Micra
zo, 02/28/2010 - 19:32 Permalink
de digitale tandarts

Als je je vinger in een dergelijk bad stopt dan weet je niet hoe snel je deze er weer moet uithalen...

Kan me niet voorstellen dat een tandenborstel krachtig genoeg is voor hetzelfde effect en indien dat wel zo is dan houd je tandvlees dat niet lang uit.
zo, 02/28/2010 - 21:03 Permalink
Micra

Ik denk ook niet dat die tandenborstel zo heftig werkt als in dat bad! Het apparaat wordt wel aanbevolen bij 2 Duitse klinieken als ik het goed gelezen heb. Je wilt je naam als kliniek niet verbinden aan een apparaat dat niet goed werkt.
Ik weet nog steeds niet goed wat ik er van denken moet.

groetjes,

Micra
ma, 03/01/2010 - 16:51 Permalink