Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
uitgebreide tandvleesreiniging incl. pockets | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
uitgebreide tandvleesreiniging incl. pockets
Natasha
Offline
Laatst gezien: 8 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/19/2019 - 14:15
door Natasha wo, 11/20/2019 - 12:08
#1

Hallo,

Ik heb een vraag over de uitgebreide tandvleesreiniging incl. de pockets.

Hoe vaak mag deze uitgebreide procedure (van in totaal 3 uren= 3 bezoeken x 1 uur) door de mondhygieniste uitgevoerd worden?
Zijn er ook nadelen aan deze uitgebreide reiniging?

Kan het tandvlees t.g.v. deze reiniging niet nog verder terugtrekken omdat er zo diep onder het tandvlees gewerkt/gereinigd wordt?

Alvast heel veel bedankt!

Met vriendelijke groet,
Natasha

Mijn antwoord is heel simpel:
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 week 2 dagen geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 11/25/2019 - 12:22

Mijn antwoord is heel simpel: Zo vaak als nodig is. Wij noemen dit 'initiële therapie'. Dat betekent dat die drie uren slechts het begin is van een reeks behandelingen. De eerste behandelingen zijn flink veel werk en wordt er steeds een stuk van het gebit gereinigd, zowel boven als onder het tandvlees. Daarna volgen er nog meer metingen en reinigingen. Elke paar maanden moet namelijk de biofilm worden verstoord in zijn groei. De biofilm is een soort derrie die je ook wel vind aan houten palen die half in het water staan. Beetje slijmerig spul maar super sterk. Dit zit vol bacteriën en zorgt voor ontsteking van het tandvlees en uiteindelijk het verloren gaan van het kaakbot.
Maar misschien probeer je te vragen of het vergoed wordt? Daar weet er maar een het antwoord op: je verzekering.