Tips en advies gevraagd (met foto's)

Author:
Dominiek
Posted:
zo, 11/11/2007 - 17:16
Ik heb een aantal vraagjes...

Zoals op bijgaande foto's te zien is, is bij mijn voortand (ondetanden en een aantal anderen overigens ook, maar bij deze voortand is het het ergst) het tandvlees behoorlijk teruggetrokken. Volgens te tandarts kwam dit door te hart poetsen. Nou wil ik graag naar de Velthuis kliniek om hier wat aan te laten doen. Ook omdat ik pas 25 ben en ik dit echt geen gezicht vind.

Nou vroeg ik me af of iemand ervaring heeft met deze kliniek? Of mag ik hier niet naar vragen? (ivm reclame). Anders eventueel per pm.
En is het echt wel het 'risico' waard?? Ik heb gelezen dat het ook wel eens mis kan gaan.... Ben benieuwd naar ervaringen van mensen die tandvleescorrecties uit hebben laten voeren...

Tot slot is op de andere foto te zien dat mijn ene voortand wat langer is. Nou was het spalkje achter mijn tanden (na beugel) losgeraakt en deze is vastgezet, waardoor 1 tand (die bewuste tand) naar achter getrokken is een beetje. Volgens de tandarts is dit de reden dat 1 tand 'langer lijkt'. Maar op oude foto's is duidelijk te zien dat die dat altijd een beetje is geweest... Ik vroeg aan de tandarts of ze hem niet een stukje af kon slijpen, maar om mij onduidelijke redenen moest ze daar om lachen en zei ze dat het dan 'helemaal geen gezicht zou zijn'.. :cry:

Heeft iemand hier misschien ook een mening over?? Volgens mij is het echt niet alleen de stand van de tand (waar ik overigens ook totaal niet blij mee ben, dat dat door dat spalkje zo veranderd is. Ik heb al een lelijk gebit, het enige waar ik een beetje blij mee was, was dat de twee voortanden rechtstonden.. Nu dus ook niet meer :()

Sorry voor het lange verhaal.. Zit er erg mee. Sinds mijn tandartsbezoek ca. 2 maanden geleden heb ik er elke nacht wel wakker van gelegen :( Daarom wil ik ook zo graag naar een kliniek..

Hoop dat iemand wat tips voor me heeft!!

Liefs,
Do[attachment=0]Picture 003.jpg[/attachment][attachment=1]Picture 001.jpg[/attachment]
Attach
hello jozefien

Hi, ik kan de foto's niet beoordelen dat kan een tandarts maar beter doen. de kliniek(Rotterdam?) waarover je het hebt vraagt 250 euro voor een intake, als je accoord gaat met hun behandelplan trekken zij het bedrag daarvan af....maar....het behandelplan is nogal prijzig. de tandarts die daar werkt is zeer vriendelijk en kundig, maar er hangt wel een prijskaartje aan. toen wij in het behandelplan de oplossing van 2 kronen op goede tanden kregen(omdat ze een beetje scheefstonden ) zijn wij afgehaakt, jammer van de 250 euro, maar daar heb je dan wel een rits foto's een gesprek en advies voor. ik denk dat de forum tandartsen hier wel iets over kunnen zeggen .succes :smt006
zo, 11/11/2007 - 17:58 Permalink
mecánico para …

je hebt drie tanden (de grote vooraan, de kleine ernaast en de hoektand) met wat heet: een recessie. Ik zou niet zomaar naar een kliniek gaan omdat dat lekker overkomt. In dit soort gevallen is een kundig parodontoloog gewenst om eventueel de schade te herstellen met een tandvlees transplantaat. (uitleg mag ie wel zelf geven omdat je anders teveel vast gaat houden aan dit praatje). Daarnaast moet je de oorzaak wegnemen om niet n aeen paar jaar hetzelfde probleem te hebben.
Overigens, dit is allemaal kort door de bocht, de rest van het gebit moet op alle fronten worden beoordeeld om een plan te kunnen maken waar je wat mee zou kunnen.

succes
zo, 11/11/2007 - 19:04 Permalink
Dominiek

Dankjewel voor jullie antwoord..

Wat betreft een paradontoloog, ik heb een doorverwijzing van de tandarts naar een paradontoloog in mijn woonplaats. Niets ten nadele van deze persoon, maar ik wil gewoon echt zeker weten dat ik bij iemand terecht kan die echt goed in zijn/haar vak is...
Als het even kan.. de beste natuurlijk ;) Maar dat wil iedereen

Ik wil ook graag naar een kliniek omdat ik wil kijken wat er te doen is aan de rest van mijn gebit, eventueel facings op de voortanden.. Duur grapje, dat begrijp ik, maar mijn zelfvertrouwen lijdt er gewoon echt teveel onder..

Zeker nu die twee voortanden zo 'verknald' zijn... :(
De tandarts zij ook dat ze daar niks meer aan kan doen :( Terwijl die twee voortanden juist nog zo mooi stonden totdat zij dat draadje vastzette.. Toen is er 1tje naar achter gaan staan :(
Ik weet, de rest van mijn gebit verdiend geen schoonheidsprijs.. En daarom waren die twee voortanden zo belangrijk voor mij :( De beugel die ik heb gehad waren ook eigenlijk alleen om mijn bovengebit 'op een rij' te krijgen. Daarom heb ik ook maar 5 maanden een beugel gehad...
zo, 11/11/2007 - 20:20 Permalink
vV

even voor de duidelijkheid: een parodontollog moet deze titel om hem te mogen gebruiken echt verdienen, dus aan bepaalde voorwaarden voldoen. En er wordt ook herhaaldelijk controle op uitgevoerd om na te gaan of behoud van de titel gerechtvaardigd is. ZOu ik dus persoonlijk eerder mijn gebit aan toevertrouwen aan een kliniek die het bij het maken van de eerste afspraak al over geld heeft zonder patient nog maar gezien te hebben. Maar dat is mijn mening. U heeft wel een specialist nodig om dit in goede banen te leiden.
ma, 11/12/2007 - 13:26 Permalink
mellie187

Hallo allemaal, dit word mijn eerste post hierzo :).

Vroeegr had ik veels teveel tandvlees (vond ik) en hoorde dat als je hard poets dat weg kan gaan...das dus wat ik doe de afgelopen 17 jaar (ben 26) lekker hard poetsen, maar nu is mijn tandarts niet zo blij met me :D:D aangezien ik 12 jaar geleden ook ben gaan roken en erg veel blowen (doe ik alllebei nog steeds) en erg veel Liptonice drink :), is mijn tandvlees wel erg ver weg aan het trekken (stoppen met poetsen maar? :) )

Ik heb dus ook ""last?"" van teruggetrokken tandvlees maar je ziet het niet als ik lach ofzo omdat ik tussen mijn tanden nog gewoon tandvlees heb alleen als ik mijn lip omhoog doe zie je het wel dat mijn tandhalzen bloot liggen heb overigens een paar gevoelige halzen maar de meeste zijn niet gevoelig en daar is een wit stukje op gegroeit.

Mijn vraag aan jouw is: zie je het erg als je lacht dan?? ok het is teruggetrokken je tandvlees maar voor d erest ziet het er tog aardig uit. zit je er nog steeds zo mee?

En mijn vraag aan de tandarts: Kan het erg kwaad teruggetrokken tandvlees??

ik vind mensen met die lachen en dan de tandvlees rand kan zien erg lelijk (had ik zelf ook ben erg mee gepest :D:D ))) :P:P alleen als er tussen de tanden tanvlees zit vind ik wel mooi.
di, 06/24/2008 - 16:41 Permalink
Lieneke

Het kan kwaad: Je krijgt sneller gaatjes op de plekken waar het tandvlees is weggetrokken, omdat een tandhals niet beschermd is met glazuur. Verder kan het zijn dat je kaakbot ook wordt aangetast wat uiteindelijk het gevolg kan hebben dat tanden en kiezen los gaan staan. Aangezien je rookt, heb je daar vermeerderd kans op.
Liptonice heeft geen causaal verband met recessie's. Het is wel behoorlijk zuur en zoet waardoor de kans op gaatjes nog eens vergroot wordt.
Daar naast kan het behoorlijk gevoelig kan worden bij warm/koud en zuur.
Stoppen met poetsen..grapje, hoop ik?

Gewoon tandvlees tussen de tanden....dat is niet zo gewoon. Waarschijnlijk is het daar ontstoken...

Oh ik lees net dat je het mooi vind dat teruggetrokken tandvlees...ik spreek je over een paar jaar nog wel eens :wink:
do, 06/26/2008 - 13:57 Permalink
mellie187

Het kan kwaad: Je krijgt sneller gaatjes op de plekken waar het tandvlees is weggetrokken, omdat een tandhals niet beschermd is met glazuur. Verder kan het zijn dat je kaakbot ook wordt aangetast wat uiteindelijk het gevolg kan hebben dat tanden en kiezen los gaan staan. Aangezien je rookt, heb je daar vermeerderd kans op.
Liptonice heeft geen causaal verband met recessie's. Het is wel behoorlijk zuur en zoet waardoor de kans op gaatjes nog eens vergroot wordt.
Daar naast kan het behoorlijk gevoelig kan worden bij warm/koud en zuur.
Stoppen met poetsen..grapje, hoop ik?

Gewoon tandvlees tussen de tanden....dat is niet zo gewoon. Waarschijnlijk is het daar ontstoken...

Oh ik lees net dat je het mooi vind dat teruggetrokken tandvlees...ik spreek je over een paar jaar nog wel eens :wink:


ja tusssen me tanden zit nog gewoon tandvlees http://img208.imageshack.us/img208/4872/2008100437474ps3.jpg(wat niet ontstoken is volgens de tandarts maar wel licht teruggetrokken door te hard poetsen vandaar dat het tussen me tanden nog gewoon zit)) ik rook me de pletter en zuip veel zoete zuren drankjes en iedereen vind dat ik een mooi gebit heb dusja.
En heb gezegt dat het mooi is, maar teveel tandvlees is VET lelijk ;) ik ben 26 jaar.
za, 10/04/2008 - 10:27 Permalink
mellie187

Niet ontstoken? Amehoela! Ik zie zo al dat het wel ontstoken is.


oja??? hoe dan?? het glanst ja logish veel speeksel:P

Er zitten putjes in en het is mooi roze ;) Geen slechte adem (aan me vriendin gevraagt), geen pijn. (wellicht geeft deze foto een iets verkeerd beeld) bloed nooit. Ik ben een serieuze sporter (Kickboxer) die erg veel aan sport doet. en ik rook en blow ook :) en de tandarts zegt weleens dat er een stukje ontstoken is maar niet ernstig, en dat rokers tandvlees niet bloed gaat bij mij niet op, als er een stukje ontstoken tandvlees is en ik flos dat bloed het wel; degelijk en is het veel roder ;) maar na 2 dagen goed onderhoud verdwijt de pijn en het bloeden. zeker ook niet goed he?

Werk jij echt bij een tandarts??

Deze foto lijkt er erg op, sterker nog mijne ziet er beter uit... http://www.tandkliniek-duitsland.nl/gebitsesthetiek/tandvlees/gebitsest… Zeker ook ontstoken, raad je toch echt aan je opleiding te vervolgen :P
za, 10/04/2008 - 16:32 Permalink
Lieneke

Gewoon het oog van een prof.. Lange papillen, plak, wat gezwollen en het kan rozer....putjes zeggen niet zo heel veel.

Ah, het is dus wel ontstoken...je zegt het net zelf,...goed, je hebt geen paro, maar daar ben je ook nog wel te jong voor. Als je 2 dagen flosst wordt de ontsteking idd al wel minder, maar als je dan weer stopt...tja, dan is het gewoon weer ontstoken net als bij ieder mens die niet tussen de tanden schoon maakt. Trouwens, bij rokers bloedt het minder...dus niet helemaal niet.
Pijn krijg je pas als het acuut ontstoken is. Een ontsteking die chronisch is, die voel niet/nauwelijks.

Ja, ik werk bij de tandarts. Momenteel maar voor eentje, vanwege mijn dochtertje. Vroeger werkte ik er voor een stuk of 5. Soms komen er wel eens mensen van een andere tandarts, maar in principe werk ik er voor eentje.

Die juf van de foto heeft lekkere festoons en recessies. Hier kan ik niet zien of het ontstoken is. Misschien is het gezond gereduceerd.

Verder zal ik niet reageren, want ik heb niet zo'n zin om mijn vrijwillige best te doen voor iemand die me toch niet serieus neemt.
za, 10/04/2008 - 17:18 Permalink
mellie187

Gewoon het oog van een proffesional. Lange papillen, plak, wat gezwollen en het kan rozer....putjes zeggen niet zo heel veel.

Ah, het is dus wel ontstoken...je zegt het net zelf,...goed, je hebt geen paro, maar daar ben je ook nog wel te jong voor. Als je 2 dagen flosst wordt de ontsteking idd al wel minder, maar als je dan weer stopt...tja, dan is het gewoon weer ontstoken net als bij ieder mens die niet tussen de tanden schoon maakt. Trouwens, bij rokers bloedt het minder...dus niet helemaal niet.
Pijn krijg je pas als het acuut ontstoken is. Een ontsteking die chronisch is, die voel niet/nauwelijks.

Ja, ik werk bij de tandarts. Momenteel maar voor eentje, vanwege mijn dochtertje. Vroeger werkte ik er voor een stuk of 5. Soms komen er wel eens mensen van een andere tandarts, maar in principe werk ik er voor eentje.

Die juf van de foto heeft lekkere festoons en recessies. Hier kan ik niet zien of het ontstoken is. Misschien is het gezond gereduceerd.

Verder zal ik niet reageren, want ik heb niet zo'n zin om mijn vrijwillige best te doen voor iemand die me toch niet serieus neemt.


Ik neem je wel serieus hoor anders was ik hier niet op dit forum (en waardeer je kritiek wel), maar zie vaak mensen die gezond tandvlees hebben en dan ziet het er toch rood en wat dikkig uit lijkt mij dat dat per persoon verschilt toch. en dat je niet meteen kunt spreken van een ontsteking maar gewoon van irritatie (zoals op je huid)?

Ik poets namelijk redelijk (1 a 2 keer per dag). deze foto was vannochtend genomen en was helaas vergeten me tanden savonds te poetsen DOM! vaak zie je dan ook meteen veranderingen in het tandvlees :D gaat erg snel net als dat het geneest als je het goed poetst?

Even over die "lange papillen" ik vertelde al dat me tandvlees wat teruggetrokken was aan de randen als dat er nog zat waren mijn papillen ook korter.
za, 10/04/2008 - 17:48 Permalink
Lieneke

Nou vooruit dan maar....

Het verschilt zeker per persoon. Het ene tandvlees reageert heftiger als het andere. Bijvoorbeeld bij zwangeren is er vaak een extreme reactie.

Ik snap wat je bedoelt met die relatieve lengte, maar deze papillen zitten echt tot aan het contactpunt en vind ik dus lang.

Tandvlees raakt inderdaad snel ontstoken. De plak hoeft er niet zo heel lang te zitten om een ontsteking te veroorzaken. In tegenstelling tot gaatjes: Dit wordt veroorzaakt door veel oudere plak.

Misschien poets je wel voldoende, maar interdentaal lijkt het mij niet zo goed te gaan.

Een irritatie vind ik heel wat anders. Een bacterieel proces geeft ontsteking, geen irritatie.

Die witte plekjes op je tanden. Zijn dat ontkalkingen of fluorose?
zo, 10/05/2008 - 11:38 Permalink
mellie187

Nou vooruit dan maar....

Het verschilt zeker per persoon. Het ene tandvlees reageert heftiger als het andere. Bijvoorbeeld bij zwangeren is er vaak een extreme reactie.

Ik snap wat je bedoelt met die relatieve lengte, maar deze papillen zitten echt tot aan het contactpunt en vind ik dus lang.

Tandvlees raakt inderdaad snel ontstoken. De plak hoeft er niet zo heel lang te zitten om een ontsteking te veroorzaken. In tegenstelling tot gaatjes: Dit wordt veroorzaakt door veel oudere plak.

Misschien poets je wel voldoende, maar interdentaal lijkt het mij niet zo goed te gaan.

Een irritatie vind ik heel wat anders. Een bacterieel proces geeft ontsteking, geen irritatie.

Die witte plekjes op je tanden. Zijn dat ontkalkingen of fluorose?


Interdentaal??? Betekent dat tussen de tanden reinigen (flossen)?

Er zit 1 wit vlekje op me voortand (al zolang ik me kan herinneren) en bovenaan zit een half rondje bij allebei me voortanden, bij me kiezen ook allemaal witte lijnen, tandarts dacht aan fluorose of peniciliene gebruik, aangezien ik kinkhoest heb gehad en bijna gestorven was, was toen 2 jaar, en heb toen ik 16 was bijna 1 jaar antibiotica geslikt voor acne maar dat hielp niet (acne had te maken met hormonnen (was erg sterk en gespiert) en niet met bacterien of mijn weerstand:D is nu bijna helemaal weg zonder iets ;).

In iedergeval bedankt voor je reactie, ik overweeg sterk om helemaal te stoppen met roken en blowen :) dan zal alles een stuk makkelijker gaan, en heb ik straks met mijn 50ste nog steeds een goed gebit, want ik merk dat bijna alle zoniet alle verstokte rokers ernstige gebitsproblemen hebben nu ik op mensen hun lach let zie ik gewoon perio, gingivitis, festoons, en zie ik vaaaaaaaaaak facings, kronen, de meeste dat herken ik gewoon LOL (ik word gek) en zijn toch geen oude mensen, vooral in de coffeeshops, las ook een artikel over dat mensen die blowen een zeer verhoogde kans hebben op het ontstaan van periodontitis VOOR hun 32ste (ik kan daar zomaar 1 van zijn mede doordat mijn tandvlees al is teruggetrokken maar heb NOG geen verdiepte pockets)

Enige wat men hoeft te doen voor een gezond gebit is:
Niet roken
Gematigde suikerconsumptie
3 keer per dag poetsen en 2 keer per dag flossen


Groetjes
zo, 10/05/2008 - 15:37 Permalink
Lieneke

Interdentaal betekent inderdaad tussen de tanden. Flossen kan, liever nog tandenstokeren.

Die anti-biotica op je 16e kan het niet zijn geweest. Dat van je 2e kan inderdaad invloed hebben gehad.

Wat goed dat je denkt aan stoppen met roken en blowen. Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar als je het redt...dan heb je toch een flinke prestatie neergezet! Ik kan je aanraden om hierin begeleiding te vragen bij de huisarts. Het is inderdaad pas aangetoond dat paro en blowen aardig fan van elkaar zijn. Daarbij bleek dat het echt ook om de hash/wiet gaat en niet alleen om de tabak en leefstijl.

Succes ermee en graag gedaan hoor!
zo, 10/05/2008 - 15:52 Permalink
mellie187

Interdentaal betekent inderdaad tussen de tanden. Flossen kan, liever nog tandenstokeren.

Die anti-biotica op je 16e kan het niet zijn geweest. Dat van je 2e kan inderdaad invloed hebben gehad.

Wat goed dat je denkt aan stoppen met roken en blowen. Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar als je het redt...dan heb je toch een flinke prestatie neergezet! Ik kan je aanraden om hierin begeleiding te vragen bij de huisarts. Het is inderdaad pas aangetoond dat paro en blowen aardig fan van elkaar zijn. Daarbij bleek dat het echt ook om de hash/wiet gaat en niet alleen om de tabak en leefstijl.

Succes ermee en graag gedaan hoor!


Nou Lieneke, ik ben nu 7 dagen gestopt met roken EN blowen en heb het ernstig moeilijk gehad kwa slapen en eten, maar voel me nu super goed en kan weer normaal eten (eetlust was totaal verdwenen en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel zweten snachts een hel dus) en slaap al 2 dagen weer redelijk.

Ben ook naar de tandarts geweest volgende week krijg ik een polijst behandeling en maybe een lichte bleek behandeling (paar tinten witter niet te wit alhoewel de tandarts het niet erg verkleurt vond, in de zon zijn me tanden wit, :roll: maar in het donker zijn ze geler, maar vind dat niet zon probleem opzich)

Kijk het (al zie je het beter in het echt) word al beter mijn tandvlees (rozer) volgens de tandarts ontstekingsvrij (ok het ziet er niet zo uit als op de gezonde voorbeeld tandvlees foto's, maar ik heb 13 jaar gerookt/geblowt te hard gepoetst dronk alleen maar suikerdrankjes en poetste vaak ook niet goed dus duurt meschien nog ff voordat het helemaal super eruit ziet maar geen ontstekingen, 100% herstel komt wel :) ) http://img360.imageshack.us/img360/5306/2008101262027dr4.jpg
http://img360.imageshack.us/img360/2008101262027dr4.jpg/1/w640.png
Me lippen zijn droog/kapot en mondhoeken (waren) kapot doordat ik niks kon eten en dus vitaminegebrek kreeg, dit is nu opgelost en geneest snel ;) vit b2 om precies te zijn erg K*T allemaal maar het komt goed vergeet niet dat ik pas 1 week gestopt ben :P (de moeilijkste en meest beroerde week die ik oooit in me leven heb gehad, gek genoeg werkte ik gewoon door en werd rararar niet ziek (collega's wel) ,,, dikke weerstand dus ;).

De tandarts had niet zo/n leuk nieuws voor mijn verstandskies en de kies daarvoor kijk deze foto maar http://img136.imageshack.us/img136/1449/2008100477203la2.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/2008100477203la2.jpg/1/w640.png
Wortel van 37 is totaal verwoest :O
(tandarts vond het ook raar dat ik geen pijn had aangezien een stuk van de 37 was afgebroken en de pulpa bloot ligt,,,, voelde wel een scherp randje maarja wist ik veel :D)

Ben toen doorverwezen naar de kaakchirurg, kon de volgende dag al terecht (in zoetermeer) die hebben een foto van mijn hele kaak gemaakt (kreeg zo'n blokje in mijn mond super hypermodern apparaat, helaas kreeg ik die foto niet mee :D) zag er prima uit hoog botniveau (onaangetast wat ik ook verwacht had, maarja je leest op internet en maakt jezelf heelmaal gek :D VOORNIKS!!!) en hij wil mij onder algehele narcose brengen om alle 4 vk's en de 37 te trekken hij durfte het niet aan onder lokale verdoving aangezien ik ernstig angstig ben en gekke bewegingen kan gaan maken waardoor er een gevaar voor mij en de chirurg kan voorkomen (ben namelijk erg sterk)
Aangezien de "OK" voor voor narcose nog niet klaar was (splinternieuwe prive kliniek voor kaakchirugie) kan ik pas volgende maand terecht en kreeg een recept van pijnstillers voor als de pulpa (acuut) zou gaan ontsteken, wat NOG niet gebeurt is :smt121

Maar voel me 100% beter en ga NOOIT meer roken BAH!!!!!

KOmt helemaal goed met mij;)

en ik hou jouw daar mede verantwoordelijk voor (evenals me vriendin die jouw ook wel gelijk gaf) thanks.


groetjes
zo, 10/12/2008 - 17:38 Permalink
Lieneke

Tjonge wat een verhaal. Mooie foto trouwens van die verstandskies. Had ik nog nooit gezien! (Moet ik die van mij er toch maar eens uitlaten halen....ik ben ook bang!!!)

Knap hoor, dat zo ineens bent gestopt! Ik doe het je niet na (maar ik rook ook niet...flauw..). Ik waarschuw je vast: het blijft moeilijk....hou vol!

Veel succes/sterkte bij de KC!
ma, 10/13/2008 - 08:42 Permalink
mellie187

Tjonge wat een verhaal. Mooie foto trouwens van die verstandskies. Had ik nog nooit gezien! (Moet ik die van mij er toch maar eens uitlaten halen....ik ben ook bang!!!)

Knap hoor, dat zo ineens bent gestopt! Ik doe het je niet na (maar ik rook ook niet...flauw..). Ik waarschuw je vast: het blijft moeilijk....hou vol!

Veel succes/sterkte bij de KC!


Hoi Lieneke, nog steeds clean van rook en blow ;)

hier een update na polijsten en schoonmaken tandarts en toch echt 100% ontstekingsvrij :D:D:D.

http://img353.imageshack.us/img353/8696/2008102876809zk2.jpg

Ik vroeg ook nog om een bleekbehandeling, waarop de beste man me uitlachte en zei "u hebt erg sterke tanden en die zijn iets geler, maar ik vind die van u niet geel, ik vind ze een Natuurlijke kleur hebben! bleken maakt de tand zwak. erg witte tanden zijn vaak zwakke tanden, maar als u echt wilt bleken dan kan dat natuurlijk maar ik zou het NIET doen"

Ook vertelde hijd at bleken je tanden net als Sneeuw maakt, dus poreuz ofzoiets zei die, en die reclames op tv zijn facings, en geen echte tanden!! (misleiding, zelfs die prodent reclames alles eigenlijk fakefakefake) zei de beste man (die me erg gelukkig heeft gemaakt en me 500 bespaart heeft)

dit is wat de tandarts zei :) en deze man heeft echt verstand van zaken.

Groetjes
di, 10/28/2008 - 21:21 Permalink
Lieneke

Tja, over bleken is erg veel discussie. Het is niet echt helder of het nou echt helemaal veilig is ja of nee. Maar als het even niet hoeft...dat moet je het gewoon niet doen. En gele tanden zijn inderdaad vaak sterker. Ik vind ze ook niet geel, zelfs niet met die witte achtergrond hier.
En die reclames...das allemaal inderdaad echte nep!

Nou, hou vol! Hartstikke goed!

ps nou nog netjes scheren... :smt005
di, 10/28/2008 - 21:53 Permalink
mellie187

Tja, over bleken is erg veel discussie. Het is niet echt helder of het nou echt helemaal veilig is ja of nee. Maar als het even niet hoeft...dat moet je het gewoon niet doen. En gele tanden zijn inderdaad vaak sterker. Ik vind ze ook niet geel, zelfs niet met die witte achtergrond hier.
En die reclames...das allemaal inderdaad echte nep!

Nou, hou vol! Hartstikke goed!

ps nou nog netjes scheren... :smt005


HAhahahhaha ja echt he word er ook gek van het groeit steeds weer terug :|

En volhouden!! reken maar khoef die stinkrook niet meer en die kl*te wiet, praat nu veel met iemand van parnasia over mijn problemen (want die heb/had ik), dat ik ook gestopt ben met roken is super meegenomen, sterker nog ik walg nu van sigaretten!!! tis erg moeilijk omdaar te komen maar als je er bent ;)


groetjes
di, 10/28/2008 - 22:10 Permalink