Terugtrekkend en ontstoken tandvlees door poetstrauma

Author:
daantje23
Posted:
za, 03/23/2013 - 20:34
Beste tandarts

Ik ben een vrouw van 27 jaar oud met een gezond gebit. 0 gaatjes, niks..
Alleen met tijd en wijlen tandvleesproblemen zoals ontstoken tandvlees.

Nu heb ik sinds 2 weken ontstoken tandvlees. Het is donker rose en gezwollen, echter bloed het niet bij het poetsen, maar is wel wat gevoeliger. Afspraak gemaakt bij mijn mondhygieniste waar ik elke 3 maanden kom en die heeft gekeken. Geen tandsteen en tandplak. Ik heb volgens haar poetstrauma. Ik heb " bandvorming " om al mijn tanden door het te hard poetsen en mijn tandvlees is in 2 welen tijd bij 3 tanden erg gaan terugtrekken. Ze heeft enkel wat gepolijst

Nu 2x daags spoelen met perio aid en maar 1x per dag heeeel zacht poetsen.
Alleen het word steeds erger, het trekt steeds erger terug. Eergister dus terug geweest naar de mondhygieniste en die heeft voor de zekerheid een kweek afgenomen, alleen de uitslag duurt 2 weken. Eerst was het alleen de hoek en snijtand in de bovenkaak, maar sinds 2 dagen dus ook de onderste hoektand en snijtand en 2 voorste tanden

Hoe lang kan dit aanhouden? En is het nu eigenlijk nog wel gingivitis of parodontitis omdat het zo terugtrekt? Het bloed dus niet, maar is wel donkerrose, slap en gezwollen. Verder geen tandsteen, geen tandplak, 0 gaatjes, mooie rechte tanden, etc en nu dit :(
En gaan die banden van het poetstrauma nog weg als ik zacht poets in het vervolg?

Ik ben er echt verdrietig van, vooral omdat mijn gebit zo perfect was en nu het tandvlees terug gaat trekken en zelfs mijn snijtand en hoektand "los" van elkaar staan omdat het tandvlees daar ineens weg is

Groetjes daantje

even wat fotootjes om het te verduidelijken

vooraanzicht (beetje wazig)

http://img827.imageshack.us/img827/8118/img0006nf.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/2996/img0001ckn.jpg

spleet die is ontstaan door terugtrekken tandvlees

http://img163.imageshack.us/img163/8935/img0002kb.jpg

ondertanden die ontstoken zijn en terugtrekken

http://img715.imageshack.us/img715/7506/img0004ey.jpg
daantje23

Geen paniek, er lijkt niet echt wat ernstigs aan de hand te zijn. Zo te lezen heeft u een prima mondhygienist, vertrouw daar maar op. Die twee weken kunt u echt wel hebben.

hartelijk bedankt voor u antwoord Lieneke!

Denkt u echt dat het door poetstrauma komt? of echt een bacterie? omdat het niet bloed en er bandvorming zichtbaar is?
Ik slik wel medicatie die de speelselproductie ernstig verminderen, en ben 3 maanden geleden pas bevallen. Zou dit ook mee kunnen spelen? en hoe kan het tandvlees ineens zo snel terugtrekken?

Hartelijk bedankt!
ma, 03/25/2013 - 10:50 Permalink
daantje23

Heb nu vanaf dinsdag 3x daags 250mg micronidazol antibiotica voor 7 dagen lang, maar geen verbetering..

Tandvlees heeft nooit gebloed gedurende de 3 weken dat ik deze klachten heb. Enkel een pijnlijk gevoel en het is rood en gezwollen en tandvlees trekt terug.

Aankomende week krijg ik de uitslag vd kweek. De mondhygieniste verwacht AA aangezien ik dit in 2007 ook al eens heb gehad volgens haar, en nu icm hormonen en stress dit weer tot uiting komt.
Mondhygiene vond ze tiptop in orde en daar lag het ook niet aan.

Ben ten einde raad, want zelfs met de micronidazol verbetert het niet.

Mocht ik AA hebben moet ik dan ook nog amoxecilline slikken? Daarvoor ben ik namelijk allergisch.
za, 03/30/2013 - 20:30 Permalink
Lieneke

Ok, dit ga je niet leuk vinden: Vind je het gek als je zo zit te stressen? Relax! Geen bloeding, geen pockets.. dan is het gewoonweg niet ontstoken, je ziet spoken. Laat het even lekker dik zijn en rood, trekt wel weer weg. Dat hebben we allemaal wel eens. Stress is funest, ga lekker Pasen vieren en leg jezelf lekker in de watten: Lekker sporten, gezond (uit?)eten, badderen en verder even niks.
zo, 03/31/2013 - 16:29 Permalink
daantje23

Ok, dit ga je niet leuk vinden: Vind je het gek als je zo zit te stressen? Relax! Geen bloeding, geen pockets.. dan is het gewoonweg niet ontstoken, je ziet spoken. Laat het even lekker dik zijn en rood, trekt wel weer weg. Dat hebben we allemaal wel eens. Stress is funest, ga lekker Pasen vieren en leg jezelf lekker in de watten: Lekker sporten, gezond (uit?)eten, badderen en verder even niks.



je hebt gelijk dat stress totaal niet goed is, maar als het niet bloed en er geen pockets zijn wil niet zeggen dat het niet ontstoken is. Ik neem aan dat de mondhygienist en tandarts niet voor niets mij 7 dagen aan de metronidazol zetten en perio aid adviseren. Tandvlees kan ook ontstoken zijn als het NIET bloed, tenminste, dat lees ik op dit forum en op andere fora.

Ook is het nu, 3 weken later, toch echt bij 3 tanden teruggetrokken en ligt mijn tandvlees bij de ondertanden beduidend lager en zijn de tandhalzen veel duidelijker zichtbaar. Lijkt me niet dat het uit het niets komt, evenals de roodheid/gezwollenheid. Mijn tandvlees aan de bovenkaak ziet er weer prima uit, weer mooi lichtrose en mooi

[attachment=1]IMG_0031.JPG[/attachment]

[attachment=0]IMG_0020.JPG[/attachment]

verschil in tandvleeskleur boven/onder is naar mijn mening duidelijk te zien ( boven is het veeeel roser dan onder) evenals de randen/banden in het tandvlees bij de onderkaak en de gezwollenheid, terwijl het er boven rustig uitziet en het tandvlees strak om de tanden ligt ipv als een zwemband zoals onder
zo, 03/31/2013 - 18:28 Permalink
vV

Ik zie niets schokkends op de fotos... Even loslaten dit.
Misschien hebben mh en tandarts het out en hebben ze medicatie voorgeschreven op grond van je houding en niet op grond van het veeld. Want als je je daarnet zo gepresenteerd hebt als hier is de neiging iets te doen, ook al is er op het oog niets of weinig aan de hand, welliht groot bij een zorgverlener die iets minder sterk in de shoenen saat en heen nee wil verkopen.
Laat even los dit...
zo, 03/31/2013 - 22:06 Permalink
daantje23

gaat de bandvorming bij tanden nog weg als je zachter leert poetsen? of is dit zodanig door de jaren ontstaan dat het niet meer wegtrekt?

De kweek is nog steeds niet binnen en boven is het nu ook bij enkele tanden teruggetrokken ( de driehoekjes tussen je tanden) :roll:

hoe noemen ze die ''driehoekjes''/maantjes van tandvlees tussen je tanden eigelijk?
di, 04/09/2013 - 12:45 Permalink
daantje23

De kweek is nu na precies 3 weken nog steeds niet binnen :-? MH verwacht dat er dan ook weinig uit zal komen aangezien het nog steeds op kweek staat.

De MH denkt dat de ontsteking ook wel eens kan komen door mijn schildklierproblemen, ben jij daar bekend mee Lieneke of dat verband houd? ik slik medicatie voor een te trage schildklier..

de papillen tussen mijn tanden (maantjes) trekken steeds verder terug, vind dat geen gezicht
do, 04/11/2013 - 09:56 Permalink
daantje23

Ik weet niet of ik het hier mag posten, maar ik heb vandaag na wat google werk EIN-DE-LIJK een ultrazachte tandenborstel weten te scoren bij de apotheek waarmee je gewoonweg NIET hard kunt poetsen en er dus ook geen poetstrauma veroorzaakt word

Het gaat om de Vitis surgical tandenborstel die eigelijk bedoeld is na chirurgische ingrepen, maar wat werkt hij hemels!! echt een tip voor mensen die gauw te hard poetsen

http://www.tandartsplein.nl/winkel/C10/1601/vitis-surgical.html


Hier nog even wat foto's van vandaag voor de verduidelijking van mijn bericht

Vooraanzicht;
[attachment=2]Schermafbeelding 2013-04-11 om 12.29.10.png[/attachment]

Hier zie je dat de driehoekjes/maantjes korter worden bij de hoek/snijtand en de tanden wat uit elkaar zijn gaan staan ( stonden voorheen vast tegen elkaar aan) het is ook erger geworden als foto 3 uit mijn openingspost waar de foto uit dezelfde hoek is genomen

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-04-11 om 12.29.22.png[/attachment]

ondertanden hoe ze er nu uitzien.
[attachment=0]Schermafbeelding 2013-04-11 om 12.30.00.png[/attachment]
do, 04/11/2013 - 12:16 Permalink
daantje23

midden maart:


[attachment=2]midden maart 2013.jpg[/attachment]


vandaag;


[attachment=1]15-04-13.png[/attachment]


[attachment=0]Schermafbeelding 2013-04-15 om 20.19.19.png[/attachment]


ik vind het dus echt wel erger geworden als je de foto's ziet, blijkbaar zit/zat er dus wel een ontsteking en zie ik geen spoken.. voor midden maart was alles nog volledig aangesloten en de tandvleespapillen intact en nu zitten er kloven tussen en zijn de papillen teruggetrokken.

Kunnen ze die zwarte driehoek dicht maken met iets?
ma, 04/15/2013 - 20:18 Permalink
Romy32

Ik denk dat je er te obsessief mee bezig bent, op dit moment.
Zoals vV al eerder in dit topic schrijft; probeer het een beetje los te laten.
Ik begrijp dat dat heel moeilijk is hoor, ik ben zelf ook iemand die altijd gefocust is op de kleinste details.

Je zegt zelf dat je de afgelopen tijd problemen hebt gehad met je tandvlees.
Het is verstandig om de boel nu eerst even goed tot rust te laten komen.
Best kans dat het er over een paar weken toch weer anders uitziet.

Aan die 'zwarte driehoekjes' kan iets gedaan worden met composiet, maar dat is een enorm precisiewerkje.
Als het composiet niet perfect aansluit, kun je tussen je tanden niet goed meer schoonmaken, en krijg je júist tandvleesproblemen.
Na mijn beugel had ik ook twee van die 'driehoekjes' (wel wat groter dan de jouwe) die met succes zijn behandeld. Maar wel door een tandarts gespecialiseerd in esthetische behandelingen, en onder de microscoop.

Mogelijkheden zijn er dus altijd.
Maar voor nu zou ik het even laten rusten.
di, 04/16/2013 - 10:43 Permalink
daantje23

Zijn nu een tijdje verder, maar mijn voortanden blijven terugtrekken.. de bandvorming/zwembanden (festoons) bij de voortanden word erger en de tanden worden langer.. en dat terwijl ik zeer zacht poets en met een hele zachte tandenborstel?

Hier 2 foto's gemaakt met mijn telefoon, wel onduidelijk maar je ziet daar wel de 'zwembanden'



[attachment=0]Schermafbeelding 2013-04-30 om 08.35.23.png[/attachment][attachment=1]Schermafbeelding 2013-04-30 om 08.35.04.png[/attachment]
di, 04/30/2013 - 08:37 Permalink
daantje23

Hier enkele foto's van vandaag.. ik hoop dat iemand me kan helpen.. ik probeer het van me af te zetten maar word er moedeloos van..

Bij de foto's van opzij zie je de bandvorming om oa de voortanden..

voor mij rechts staan nu de hoektand en snijtand vrij ipv tegen elkaar, wat begin maart nog wel zo was, verder begint het tandvlees aan de linkerkant bij de hoek en snijtand ook terug te trekken en daar worden de papillen ook korter :(


en ik poets gewoon zacht, zeer goede mondhygiene, het bloed niet, doet niet pijn, maar TOCH trekt het terug :smt013 :smt013 ook is het dikker en glimmend wat niet hoort toch? ook zie ik rode stippeltjes rond de tandvleesranden als je goed kijkt.

Merk dat mijn tanden gewoon steeds langer worden en de papillen korter, ook als ik het vergelijk met foto's waar ik vorig jaar lachend op sta, of zelfs 2 maanden terug :(

[attachment=3]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.43.21.png[/attachment]

[attachment=4]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.41.55.png[/attachment]

[attachment=5]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.41.27.png[/attachment]


Dit was het enkele maanden geleden, mooie lange papillen en ''kortere'' voortanden/hoektanden etc en geen black triangles

[attachment=0]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.56.25.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.54.08.png[/attachment]

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-01 om 10.55.31.png[/attachment]
wo, 05/01/2013 - 10:44 Permalink
daantje23

Misschien heb ik er over heen gelezen maar heb je een spalkje achter je bovenste tanden? Het lijkt of de tanden verder uit elkaar gaan staan. De snijtand lijkt geen contactpunt meer te hebben.



Ja, er zit een spalkje achter. Ben ook al naar de ortho geweest om het na te laten kijken maar het spalkje zit goed vast en is niet het probleem.. Omdat mijn tandvlees/tandvleespapillen terugtrekken gaan de tanden verder uit elkaar staan naar mijn mening :(
do, 05/02/2013 - 08:15 Permalink
vV

in die laatste zin lees ik een idee dat er een oorzakelijk verband tussen de twee ""problemen"" is.
(dat staat expres tussen "" "" , het is behoorlijk relatief wat ik hier zie namelijk).
Dat verband is er niet, niet in de zin dat het een door het ander komt.
Is het wellicht mogelijk dat je knarst? en roep nu niet nee, 90% van de mensen die het doet weet het niet en geeft dat antwoord.
Dat zou wel heel wellicht een oorzaak kunnen zijn voor die beide verschijnselen.
do, 05/02/2013 - 13:05 Permalink
daantje23

in die laatste zin lees ik een idee dat er een oorzakelijk verband tussen de twee ""problemen"" is.
(dat staat expres tussen "" "" , het is behoorlijk relatief wat ik hier zie namelijk).
Dat verband is er niet, niet in de zin dat het een door het ander komt.
Is het wellicht mogelijk dat je knarst? en roep nu niet nee, 90% van de mensen die het doet weet het niet en geeft dat antwoord.
Dat zou wel heel wellicht een oorzaak kunnen zijn voor die beide verschijnselen.



Ik weet inderdaad niet of ik knars, mijn partner en zoon dien dit wel, partner slaapt zo vast dat hij het dus ook niet van mij kan weten..
Ik merk wel dat ik vaak mijn tanden strak op elkaar klem in mijn slaap of stress situaties. ( kaakklemmen?)

Dus die opening tussen de tanden en het terugtrekken van de papillen kan komen door knarsen? ik dacht dat je tanden daar enkel korter van konden worden ipv dat het tandvlees terugtrekt bij de papillen.

Ik blijf het gek vinden dat er maanden geleden niks aan de hand was en ik mooie lange papillen had, en nu ineens tanden uit elkaar gaan staan en papillen korter maken. Dat ziet u toch ook duidelijk op de foto's dat de papillen korter worden? Mijn tanden worden ook langer, en de bandvorming om de tanden erger.

en wat bedoel je met '' het is behoorlijk relatief wat ik zie'' ? :oops:
do, 05/02/2013 - 13:29 Permalink
vV

dat het relatief is, bedoel ik mee dat je het nu mega vergroot op scherm ziet, maar dat het feitelijk om fracties van mm gaat.
Ik vermoed knarsen...advies vraag verwijzing orofaciaal fysio. en gebruik de zoekfunctie eens daarop.
Zeker als je zelf al aangeeft besef te hebben dat je de kaken strak op elkaar te klemt is het wel bijna zeker dat je dat ook in de slaap doet. en slijtage is niet het enige, terugtrekkend tandvlees zie i ook vaak, evenals zoals dat heet geringe migraties.(verschuiving tanden)
do, 05/02/2013 - 15:12 Permalink
beugelboy

Kijkend naar de foto's kan ik niet zeggen dat de tanden langer zijn geworden. Je vergelijkt macro (close up) foto's met vage snapshots die vanuit een andere hoek zijn gemaakt.
Hoogstens kan ik zeggen dat het tandvlees ietsje is opgetrokken. Op de eerste foto's zit er misschien net wat meer speeksel tussen de spleetjes waardoor je het minder goed ziet. Op den duur ga je overal té erg op focussen en ga je steeds meer 'vinden'.
do, 05/02/2013 - 19:40 Permalink
toothje

Ik denk dat wanneer je er zo op gefocust bent, je juist overdreven gaat poetsen waardoor je last met je tandvlees krijgt. Ik spreek uit ervaring. Gewoon zachtjes poetsen, met een extra zachte borstel, en ook goed op de rand van het tandvlees. Want als je daar niet goed poetst, misschien omdat je het niet durft, dan kan het juist gaan onsteken en terugtrekken.
ma, 05/06/2013 - 10:36 Permalink
daantje23

Vandaag weer bij de mondhygieniste geweest.. ik kwam met mooi rose tandvlees binnen, maar na aanraking met de ''haak'' en na stokeren begon het meteen te bloeden, op te zwellen, en donkerrood te worden.. toch ontstoken dus :roll:

ik poets 2 x per dag, stoker 2 keer per dag, gebruik mondspoelmiddel, drink en eet weinig tot geen suiker, etc etc..
wel is mijn weerstand de laatste tijd slecht..

zo zag het eruit voor het bezoekje

[attachment=0]01-05-13 (2).png[/attachment]

Zo ziet het er nu uit, dik, bloederig, gezwollen en donkerrood

[attachment=3]Schermafbeelding 2013-05-07 om 18.05.54.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-07 om 18.06.02.png[/attachment]

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-07 om 18.06.12.png[/attachment]
di, 05/07/2013 - 18:07 Permalink
vV

http://www.nvof.nl/ ik weet niet waar en hoe je gezocht hebt maar dit is de handigste plek om te beginnen.

en foto na behandeling mh, verwacht niet anders dan dat het er zo uitziet als er net gewerkt is.
Maar als het gelijk gaat bloeden als er een sonde aan komt, en de mondhygiëne is verder op peil wordt het heel hoog tijd verder te gaan zoeken ook buiten de mond want dan is dit geen locaal tandvleesprobleem maar klopt ergens iets niet elders in je lichaam.
wo, 05/08/2013 - 08:15 Permalink
daantje23

@vv: op die site had ik idd gekeken, alleen als ik mijn woonplaats of omliggende plaatsen invoer zegt hij dat er geen in de buurt zitten.

De mondhygieniste heeft gister niets gedaan. Alleen met de "haak" langs de tandvleesranden gevoeld/gestreken en toen begin het dus te bloeden. Verder had ze bij alle tanden laten zien hoe je goed stokert en toen begon het dus ook te bloeden, maar ze had verder geen tandsteen verwijdert of iets anders schoongemaakt.

Nu moet ik zeggen dat ik sinds ik bij de Mondhygienist bezig ben ( nu 6 jaar) ik altijd vrij heftig bloed tijdens een behandeling, terwijl het dan soms ook niet ontstoken is, of lijkt?)

Verder vond zij het er goed en gezond uit zien?? Terwijl ik dat dus niet vind..

Net weer gestokerd thuis en merk wel al dat het minder bloed als gisteren en vanmorgen zag het er beter uit als op de foto, alleen na het stokeren weer precies zo als op de foto.

Maar wat kan er lichamelijk mis zijn dan? Ik slik voldoende vitamine, en gebruik alleen schildkliertablettej voor een te trage schildklier, en ben 5 maanden geleden bevallen. Verder zover ik en de dokter weten alles prima


even buiten foto's gemaakt, is wat duidelijker

boven bloed het niet op 2 tanden na.. op de foto de rechter hoektand en snijtand, voor de rest bloed boven niks..
Onder is het wel duidelijk :(


[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-08 om 09.08.10.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-08 om 09.07.56.png[/attachment]


maar VOOR het bezoek aan de mondhygienist ( met stokeren en de haak) zag het er dus zo uit en zou niemand zeggen dat het ontstoken is..


[attachment=0]01-05-13%20%282%29.png[/attachment]


Wat vinden de mondhygienistes op dit forum ervan?
wo, 05/08/2013 - 08:43 Permalink
vV

dan is waarschijnlijk je hormoonhuishouding niet goed gereguleerd... medicatie wellicht niet goed ingesteld, lees de bijsluiter eens over bijwerkingen. En zwangerschap zorgt ook voor een verandering in hormoonhuishouding, en daar past dit beeld van de gingiva ook bij. Alleen is dat normaal gesproken na 5 maanden wel weer hersteld.
Maar met dat schildklierprobleem ernaast kan het zijn dat dat dus vertraagd is, nog teveel afwijkt van normaal.
je had het gemeld lees ik terug, maar die info is dus ondergesneeuwd door alle foto`s, in ieder geval bij mij.
I
wo, 05/08/2013 - 10:47 Permalink
daantje23

Ik zie allemaal plak bij je ondertanden op de rand van je tandvlees. En ik zie nu ook dat het daar terugtrekt...



die foto is direct na het tandenpoetsen gemaakt, wat je ziet is dus tandpasta in de randjes

dit is het nu enkele uren na het stokeren/poetsen; ( minder rood en dik dan vanmorgen)


nu:

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-08 om 11.59.41.png[/attachment]


vanmorgen:

[attachment=0]08-05-13 -1.png[/attachment]



@vv; dankjewel voor je reactie, ik hoop alleen dat het snel over gaat :(
wo, 05/08/2013 - 12:01 Permalink
daantje23

Onder bloed het nauwelijks meer tijdens het stokeren, alleen boven bij de hoek/snijtand is het nog erg rood en gezwollen en bloeit het als een rund..

ik stokerde dus altijd maar 2x tussen 1 tand en moet nu 5x tussen de tand naar links, en 5x tussen de tand naar rechts bewegen,( 10x dus ipv de 2x die ik altijd deed) hopelijk gaat daarvan de ontsteking weg.. ook stokerde ik eerst met gum softpicks ipv houten stokers


links was voor de mondhygieniste deze week, en rechter foto van gister

[attachment=0]Schermafbeelding 2013-05-09 om 16.49.00.png[/attachment]

de linkerfoto's zijn van gistermorgen, de rechter van vanmorgen..

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-09 om 16.35.15.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-09 om 16.34.54.png[/attachment]

Het is toch best verbeterd toch ter vergelijking met gister?
do, 05/09/2013 - 16:37 Permalink
daantje23

Nu 4 dagen na het bezoek aan de mondhygieniste en met flink stokeren en eletrisch poetsen met de Oral B triumph 5000 ziet het er zo uit

Ik zie nu echt bij veel tanden de zogenaamde ''black triangles'' opduiken, terwijl dat eerst mooi aansloot.. jammer maar kan er nu toch weinig meer aan veranderen :(

Zou een tandarts/ mondhygieniste kunnen kijken en zeggen wat de bevindingen zijn hoe het er nu uitziet? is er nog sprake van gingivitis?

alleen de hoektand en snijtand aan de voor mij linkerkant ( rechts op de foto) bloed nog gering tijdens het stokeren, bij de overige tanden helemaal niets meer.. ook het randje van de rechtervoortand is nog gevoelig

[attachment=0]Schermafbeelding 2013-05-11 om 12.15.25.png[/attachment]

[attachment=4]Schermafbeelding 2013-05-11 om 11.53.49.png[/attachment]

[attachment=5]Schermafbeelding 2013-05-11 om 11.53.42.png[/attachment]

[attachment=6]Schermafbeelding 2013-05-11 om 11.53.33.png[/attachment]

[attachment=7]Schermafbeelding 2013-05-11 om 11.53.28.png[/attachment]


verschil 08-05-13 en 11-05-13

[attachment=3]Schermafbeelding 2013-05-11 om 12.01.15.png[/attachment]

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-11 om 12.03.08.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-11 om 12.03.33.png[/attachment]
za, 05/11/2013 - 11:57 Permalink
daantje23

Vandaag mijn schildklierwaardes maar eens laten prikken ( ik heb een te trage schildklier en hier medicatie voor). Morgen/overmorgen de uitslag, kijken of de schildklier niet verkeerd is ingesteld en de problemen mede daardoor veroorzaakt worden aangezien als ik google op gingivitis + thyroid problems een heleboel vind :(

De laatste tijd ook erg veel afgevallen na de zwangerschap, heeft dat ook invloed op het tandvlees?


Bij de boventanden zijn de linkervoortand/linkersnij en hoektand nog erg rood en gezwollen ( op de foto is dit minder te zien) bloed ook nog tijdens het stokeren en is nog pijnlijk tijdens het stokeren.

Bij de ondertanden zijn de linkerhoektand en snijtand ook nog rood en gezwollen en deze bloeden nog af en toe tijdens het stokeren maar doet geen pijn meer tijdens het stokeren.

De rest van de tanden bloed niet tijdens het stokeren. Ik vind het ook gek dat het zich boven en onder aan de linkerkant bevind, en rechts helemaal geen plekje is aangedaan. Lijkt wel of het vanaf het midden naar links toe helemaal rood is en van het midden naar rechts mooi rose.

Verder merk ik dat het hele tandvlees NA het tandenpoetsen en stokeren allemaal erg rood is en trekt na een uurtje ofzo weer lichtjes bij. Is dit normaal Lieneke?


[attachment=0]Schermafbeelding 2013-05-14 om 19.45.05.png[/attachment]

[attachment=1]Schermafbeelding 2013-05-14 om 19.44.58.png[/attachment]

[attachment=2]Schermafbeelding 2013-05-14 om 19.44.51.png[/attachment]
di, 05/14/2013 - 19:48 Permalink