Terugkerend ontstoken tandvlees

Author:
Weegschaal123
Posted:
vr, 02/22/2019 - 13:06
Hallo,

Sinds een jaar heb ik last van zwaar ontstoken tandvlees dat voortdurend terug komt.
De eerste keer gelijk naar de tandarts geweest en tandsteen laten verwijderen. Dit hielp helemaal niks tot bleek dat ik een ontstoken verstandskies had en deze heb laten trekken. Ik kreeg Perio-aid voorgeschreven en na enkele weken was mijn tandvlees weer gezond.
Nu een paar maanden verder en weer zwaar ontstoken tandvlees. Last van ontzettend veel pijn (ik houd me op de been met ibuprofen), hevig bloedend en opgezwollen.

Ik verzorg mijn gebit heel goed, 2x per dag poetsen en stokeren, en ik spoel 2x daags met zout water. Ook neem ik veel vit c om het proces te ondersteunen.
Volgende week naar weer naar de MH maar ik begin het intussen behoorlijk zat te worden... Waardoor komt dit steeds terug en wat kan ik zelf nog doen?
Lieneke

Jeetje, wat vervelend terwijl je zo je best doet. Dat het zo'n zeer doet is uitzonderlijk. Misschien moet je mondhygienist je verwijzen naar de huisarts of parodontoloog. Misschien is er iets systemisch aan de hand (met je afweer dus).
vr, 02/22/2019 - 15:31 Permalink
Weegschaal123

Als antwoord op door Lieneke

Het is inderdaad de pijn die het zo moeilijk maakt, het is een zeurende, kloppende pijn dat me geregeld uit mijn slaap houdt.
Het zou inderdaad heel goed mijn afweer kunnen zijn. Ik word snel ziek en heb dit jaar al twee keer een antibioticakuur gehad vanwege een blaasontsteking en een streptokokken infectie. Ik merk dat mijn afweer nog slechter is geworden na de kuren.
Ik heb ook een afspraak bij de ha staan, ik zal het daar ook nog even bespreken. Is er intussen iets wat ik zelf aan de pijn en ontsteking kan doen?
vr, 02/22/2019 - 19:16 Permalink