Terug komende ontstekingen

Author:
Biancav1
Posted:
za, 02/17/2007 - 11:28
Hia hai,

Een paar weken geleden heeft men een kies eruit gehaald, waarbij me tandvlees enorm was onstoken en een pus bultje ook op de wortel zat. Het punt is dat het telkens achteraan bij me laatste kiezen zit. Nu zit daar acheraan nog 1 kies, maar door mijn zware griep, verkoudheid, keelontsteking is er nu weer tandvlees ontsteking rondom de achterste kies.

Klopt het dat die plekken dan altijd wel vatbaar zijn voor ontstekingen.
Want het is telkens aan die kant en volgens de mondhygieniste komt het door mijn slijmvliezen doordat ik dus ouder aan het worden ben.

Ik las trouwens het volgende artikel op : http://beheer.ntvt.nl/UserFiles/PDF/02jul255.pdf

Hier adviseerde men eerst te spoelen met Waterstof peroxide en daarna met choloorexidine. Dat schijnt goed te werken dan enkelt 1 van deze twee.

Tevens voelt de plek brandering aan, alsof het een open wondje is.

Normaal spoel ik als ik last heb 2 keer per dag met waterstof en verdwijnt het na 2 dagen, echter dagen later komt het weer terug omdat ik dan weer ziek ben en dus me weerstand weer laag is en blijft het aanhouden.

Bianca
Biancav1

Hai,

had hier boven een nieuw onderwerp, maar heb hem even weggehaald.

Ik zit dus met die flinke tandvlees onsteking ( ligt open ) dannkzij een lekkere keel onsteking die nu weer op zijn retour is, in de naam van, het komt weer lekker opzetten. ( huisartsje bezoeke)

In ieder geval heb ik dit voorgaande tip ( link ) uitgeprobeerd. Maar heb vandaag enkelt perio aid gebruikt en wel niet als mondspoeling, maar met een wattenstaafje getipt op de plekken. Ik merkte vanmiddag dat de pijn bijna weg was. Daarna met een watje ingedoopt in perio aid, en ik moet zeggen dat de pijn een HEEEEEELLL stuk minder is.
Tis bij mij bij de achterste kies die alleen staat, dus met een watje ingedipt in Perio Aid lukt dus makkelijker. Ook omdat je met je onderste kies een beetje erop kan bijten en met je vinger wat makkelijker op de zere plek kan drukken.

Ik had elders gelezen over de tip met een gaasje die kies schoonmaken omdat je er niet makkelijk bij kan . Vandaar een watje gebruikt.

Ik weet niet of het spul ook verdoofd ? Iemand ?
Anders doet het zijn werk wel heel erg goed. Beter dan Corsodil.

Tevens spoel ik wel voor het na bed gaan met 3% waterstof peroxide.

En poets ik via de instructie filmpje van deze site.

Bianca

Verdoofd Perio Aid ?
zo, 02/18/2007 - 21:40 Permalink
Lieneke

Nee perio-aid verdoofd niet! Perio-aid (werkende bestanddeel = chloorhexidine) beschadigd de celwand van bepaalde bacterien zodat ze afsterven.
do, 03/01/2007 - 18:43 Permalink