Te lang poetsen?

Author:
neoxyn
Posted:
wo, 07/18/2007 - 14:49
Sinds enige tijd probeer ik meer aandachtig mijn tanden te poetsen. Ik besteed zo'n 10 tot 15 minuten aan het poetsen van mijn tanden (per keer). Ik ging er van uit dat je beter lang dan kort kon poetsen. Vandaag las ik echter een artikel waarin stond dat je beter niet te lang je tanden poetst omdat er dan schade kan ontstaan aan het gebit. Ergens denk ik dat dat wel klopt, omdat er natuurlijk toch schuurmiddel in tandpasta zit. Aan de andere kant red ik het simpelweg niet om binnen 2 minuten klaar te zijn, en heb ik het gevoel dat ik 't maar wat afraffel.

Kan iemand bevestigen dat 10 tot 15 minuten te lang is en mij wellicht een tip geven om sneller maar toch even goed te poetsen? Het maakt trouwens niet uit of ik elektrisch of met de hand poets, ik doe er even lang over.
Lieneke

Dat is wel aardig lang ja. Het kan inderdaad schade geven: het tandvlees en de tanden slijten zo sneller. Poets in ieder geval met een zachte tandenborstel en/of hou de electrische tandenborstel even onder de warme kraan zodat de haren niet meer zo stug zijn.
Ikzelf doe er meestal een minuut of 5 over.
wo, 07/18/2007 - 18:28 Permalink
Tanja1973

Mijn god, ik dacht dat ik al lang poetste, zo een 5 minuten per keer, maar het kan erger lees ik. Anyway het is wel erg lang geloof ik.
vr, 07/20/2007 - 21:20 Permalink