Tandwortel schijnt door tandvlees heen, is het behandelbaar?

Author:
mijntanden
Posted:
do, 07/08/2010 - 21:40
[attachment=0]Foto's-0913.jpg[/attachment]Zie de foto, in mijn ondergebit schijnt het bot door het tandvlees en lijkt de tand er zelfs doorheen te komen, mijn tandarts regeert nogal flegmatiek.
Is het te behandelen, (nee zegt mijn tandarts).
Is het ernstig?
Hoe ontstaat zoiets?

alvast bedankt voor zinnige bijdragen

John
Attach
Lieneke

Een bezoekje aan de mondhygienist is so wie so aan te raden...als ik de rest zo bekijk...De foto is helaas te onduidelijk om precies te zien wat er aan de hand is. Als je ziet dat je tandvlees onderin wit is op de plekken van de wortels, is er niks aan het handje. Een beetje meer bot kan echt geen kwaad. Misschien ooit als je een prothese krijgt wel ivm de pasvorm.
vr, 07/09/2010 - 07:40 Permalink
mijntanden

sorry hoor maar deze reactie is wat badinerend, iets waar menig specialist voor moet waken naar mijn idee. (ik ben overigens daadwerkelijk van mening dat menig tandarts of specialist uitermate royaal verdient. Niet dat ik daar over het algemeen problemen mee heb, alleen heb ik menig specialist/tandarts meegemaakt die zich er wat al te gemakkelijk van af maakte. Speciaal ben ik van mening dat als een tandarts een behandeling uitvoert en er op korte termijn een probleem optreedt, het niet zou moeten zijn dat er volledig gefactureerd wodrt maw zoiets als garantie is een woord dat niet bij specialisten/tandartsen ed voorkomt in de vocabulaire. en soms komt dat wat arrogant over. Maar klagen is makkelijk en eigenlijk levert dat alleen maar negatief gedoe op)

Dus bij deze een compliment voor alle specialisten en tandartsen die problemen op moeten lossen die veel mensen door luiheid en gebrek aan dicipline aan zichzelf te wijten/danken hebben. Chapeau!!

Ik denk dat het duidelijk is dat ik voor mijn gebit zorg en wil zorgen, maar zoals gezegd ben ik vaak druk en schiet het er soms bij in.
wellicht voldoende te melden dat ik mij niet voor niets zorgen maak om mijn gebit (mijn gebit gaat mij zeer ter harte).
Ik heb ook geen problemen in de vorm van pijn oid het was meer dat ik mij afvroeg of het echt geen probleem is dat mijn tandbot door het tandvlees heenkomt/heenschijnt (er zijn soms momenten dat je je focust op iets aan je lichaam, waar je lange tijd niet speciaal op gelet hebt of iets opgevallen is).

Ik ben mij zeer bewust van de voordelen van een goed verzorgd gebit, ik baal ook heel erg van mijn voortand die ik een keer gebroken heb door een val en dat mijn ouders mij vroeger niet meer hielpen of voorlichting gaven met de snoeperij, en een nodige correctie van de stand van mijn tanden, maar ja dat was toen een andere tijd en een gebitscorrectie was ook toen een dure zaak.

Mijn/onze kinderen in ieder geval zijn zich er zeer bewust van


In ieder geval bedankt voor alle reakties, en bedankt voor jullie betrokkenheid met dit forum

mvg John
vr, 07/09/2010 - 22:27 Permalink
Lieneke

Ik maak ook geen verwijten. Het is gewoon de taak van de mondhygienist om dit met je te bespreken; dat is een van onze kerntaken. Hopelijk lukt het om samen met de mondhygienist een weg voor je te zoeken waarop het toch lukt om jouw mond goed te verzorgen.

Over de financiele discussie; die wordt al elders op het forum besproken. Daarom mijn ingreep als beheerder zijnde.
vr, 07/09/2010 - 22:37 Permalink