tandvleestransplantatie bij terugtrekkend tandvlees en papil

Author:
daantje23
Posted:
zo, 01/26/2014 - 10:01
Beste tandarts,

Mijn naam is daantje en ben midden 20.

Ik heb altijd een zeer mooi gebit gehad, en heb nog steeds geen gaatjes of andere bijzonderheden. Mijn tanden zijn in goede staat. Wel is het zo dat mijn tandvlees sinds een jaar spontaan begint terug te trekken ondanks 2x daags poetsen en stokeren. Ook zijn op sommige plekken mijn interdentale papillen aan het terugtrekken. Vooral mijn ondertanden trekken terug.

Ik denk dat dit te wijten is aan 'dun’ tandvlees, omdat mijn mondhygiëne gewoon top in orde is ( ook volgens de mondhygienist en tandarts) en ik ook zacht poets. ( ik hou de elektrische tandenborstel vast alsof ik een ''ei'' vasthoud).

Ook is 1 voortand donkerkleurig ( is gebeurd toen ik een plaatjesbeugel droeg) en kan ik mijn tanden niet bleken omdat anders 1 tand niet mee zou kleuren met het bleken volgens de tandarts.

Nu vroeg ik me af, als mijn ondertanden NOG verder terugtrekken, kan je dan een tandvleestransplantatie ondergaan? Ik vind het terugtrekken vooral erg lelijk :(

Weet iemand aan wat voor kosten per tand je ongeveer moet denken bij een tandvleestransplantatie ( dus vanuit het gehemelte een stukje halen en aan je tandvlees zetten?)

Ik hoor graag van jullie!

Groetjes Daantje

Hieronder enkele foto's, het is hier niet even duidelijk op te zien, maar mijn voorste ondertanden trekken vooral terug, en de interdentale papillen zowel onder als boven bij de snijtanden zitten '' black triangels''

[attachment=1]Schermafbeelding 2014-01-26 om 10.09.16.png[/attachment]

[attachment=0]Schermafbeelding 2014-01-26 om 10.18.05.png[/attachment]
Attach
daantje23

Inmiddels bij een nieuwe tandarts geweest, en wat een verademing!!

Hij zag het probleem wat mijn oude tandarts 16 jaar lang niet zag... mijn voortand is MORSdood en vandaar dus geel ( wat ik allang vermoedde, maar mijn oude tandarts schreef het af onder: '' sommige tanden zijn gewoon van nature wat geler'')

Getest met een soort stikstof? Op mijn levende tanden voelde ik het zeeeer goed, en op de 'dode' helemaal niet.
Ook getest met stroom, en voelde totaal niks bij de dode tand..

Aanstaande maandag wortelkanaalbehandeling en inwendig bleken, en dat nogmaals herhalen dat inwendig bleken..
Nu hopen dat dat mooi licht kleurt zodat ik de rest van mijn tanden kan bleken.

Ook gevraagd omtrent de black triangels... Hij zegt dat het komt doordat ik stoker ( dat was zijn eerste vraag) en dat ik daarmee het tandvlees wegduw.. Hij adviseerde de waterpick.. zou ik daarmee het tandvlees niet beschadigen?

Nu ben ik alleen vergeten te vragen of ik na de behandeling aanstaande maandag alles meteen weer kan.. 2 uur daarna heb ik bijvoorbeeld een afspraak, maar zou ik dan niet veel last hebben van de wortelkanaalbehandeling en bleken?

En is de prijs van €400 exclusief röntgenfoto een redelijke prijs? Ook mijn spalk aan de achterzijde van mijn tanden moet verwijdert worden voor de wortelkanaalbehandeling, en word enkele weken later teruggeplaatst, is dit zinvol? ( beugel is er nu 16 jaar uit)

Bedankt!!
di, 01/28/2014 - 19:01 Permalink