tandvlees wegsnijden/glazuurlijn

Author:
Bladibladibla
Posted:
di, 06/03/2008 - 00:49
Hallo,

Ik heb een gummysmile, mijn tandarts zei dat hij een stuk tandvlees kon wegsnijden .. maar een andere tandarts heeft gezegd dat als ik dat doe ik gele tanden krijg omdat er geen glazuur meer zit, als het niet gelijk is, dan in ieder geval over een paar jaar. Ik heb het dus niet gedaan, maar nu lees ik hier op het forum dat iemand dit WEL heeft gedaan en het erg mooi is geworden.. bovendien zei mijn eigen tandarts nog dat er wel voldoende glazuur was, maar ja ik weet niet wie ik moet geloven, dus hoe zit het nu precies met die glazuurlijn? Ik heb het al mijn hele leven, dus het is geen ontstoken tandvlees denk ik .. de tandarts kon met zo'n pinnetje een paar millimeter ofzo onder mijn tandvlees , wat betekent dit precies? Heeft dit met de glazuurlijn te maken? Ik hoop dat er hier mensen zijn die hun kennis kunnen delen, zodat ik wat meer meningen hoor.
Van Leeuwen

Met dat pennetje meet de tandarts de afstand tussen de rand van het tandvlees en de aanhechting van het tandvlees aan de tand. Bij een gezonde situatie zit deze aanhechting ongeveer op de glazuur-/cementgrens en is deze afstand 0-3mm. Er kan tandvlees worden weggehaald tot aan deze glazuur-/cementgrens.

Let op; ik spreek hier over gezond tandvlees.

Gr. Maurice
di, 06/03/2008 - 14:58 Permalink
Van Leeuwen

Als de aanhechting niet onder de grens komt dan kan die 2 mm worden weggesneden aangezien 0 mm ook een gezonde situatie is. Er moet echter wel worden opgepast dat die aanhechting daadwerkelijk op die grens zit en niet onder de grens. Anders bestaat de mogelijkheid dat je randen van de wortels gaat zien.

Gr. Maurice
di, 06/03/2008 - 16:15 Permalink