tandvlees ontstoken, ontzettende pijn!

Author:
Thomas
Posted:
wo, 11/08/2006 - 17:59
Wie kan me helpen? Sinds een paar dagen heb ik een ontzettende pijn. De tandarts zegt dat het tandvlees op die plek is ontstoken (bij die kies waar ik vorig jaar een wortelpuntbehandeling heb gehad) Het doet zo'n ontzettend pijn, wat moet ik doen?
Nog een vraagje, als ik op een vulling van een kies druk is deze erg gevoelig, wat wil dit zeggen?
Asphyx

Het wil meestal zeggen dat het weer eens tijd is voor een bezoekje aan je tandarts. Hij kan het beste zeggen wat je moet doen. Dit is erg weinig informatie om een conclusie uit te trekken.

Het tandvlees moet misschien gereinigd worden. Kan je tandarts of mondhygieniste doen. Moet je ook voor langsgaan. Dus ik zou zeggen: bellen voor ene afspraak zsm :wink:
vr, 11/10/2006 - 13:46 Permalink
Thomas

Ik ben voor mn tandvleesklachten al twee keer bij de tandarts geweest en hij doet niks, maar ondertussen stik ik nog steeds van de pijn. Het moet vanzelf over gaan volgens hem.

Nu heb ik een zere plek op mn gehemelte vooral als ik er op duw wat dan doorstraalt naar een kies en mn voorhoofd. Als ik er niet aan zit voel ik niks. Wat kan dit zijn?
vr, 11/10/2006 - 22:00 Permalink
Newtan

Hallo Thomas

Blijkbaar is het lastig te verhelpen, die ontsteking. Heeft je tandarts duidelijk kunnen zien dat het dezelfde kies is waar die wortelpunt behandeling heeft plaatsgevonden? Ik wordt zelf nog wel eens verrast als ik een nieuwe foto van zo'n situatie maak.

De pijn is te verhelpen met pijnstillers. Zware pijn eventueel met antibiotica plus pijnstillers.

Om die reden ben ik zelf heel veel naar bijscholingen geweest: hier kun je perfecte wortelkanaalbehandelingen mee leren. Dan gaat het nog maar in 10 tot 20% van de gevallen mis :roll:
Zelf geef ik na uitleg van zo'n probleem de patient de keus: aankijken, wortelpuntbehandeling of trekken. Het gaat dus niet vanzelf 'over' maar de last kan verdwijnen.
vr, 11/10/2006 - 22:26 Permalink
Thomas

Dus die tandvleesklachten horen bij die wortelpuntonsteking van vorig jaar? Ik ben ook onlangs bij de kaakchirurg geweest en die zei dat er op de foto niks bijzonders te zien was en dat het alleen het tandvlees was. Ik heb verder ook geen last van die kies volgens mij, alleen het tandvlees doet zeer. Tsja, wat nu he?
za, 11/11/2006 - 09:15 Permalink