tandvlees onstoken

Author:
arjan_begemann
Posted:
ma, 05/26/2008 - 21:44
Mijn tandarts zegt dat mijn tandvlees ontstoken is. Met zijn gereedschap kan hij er wel 5 mm inprikken. Ik heb geen enkele klacht verder en het tandvlees ziet er prima uit en bloedt nooit. Wat is hier dan precies aan de hand en wat kan een mondhygienist hier aan doen?
Spiegeltje

Ontstoken tandvlees hoeft niet altijd te bloeden (zeker niet bij flinke rokers). Je hoeft er ook geen last van te hebben. Of je het niet kunt zien waag ik te betwijfelen, maar het zou kunnen dat het niet erg opvalt. Het is wel belangrijk om het te behandelen, zeker als je 'pockets' van 5 mm hebt zoals de tandarts heeft vastgesteld, dat is echt geen oppervlakkige ontsteking meer die vanzelf verdwijnt met beter poetsen.

De mondhygieniste zal je uitgebreid informeren over betere mondhygiene (poetstechnieken) die dus *niet* in orde is! Ze zal ook tandsteen verwijderen, ook onder het tandvlees. Het kan zijn dat je daarvoor een paar keer terug moet komen. Zonder die behandeling geneest het, zoals gezegd, niet volledig.

Beetje een kort en algemeen verhaal maar op dit forum vindt, al of niet met de zoekfunctie, snel alles wat je wilt weten.
ma, 05/26/2008 - 23:07 Permalink