tandvlees groeit over kies??

Author:
bertus
Posted:
vr, 07/25/2008 - 03:17
Hallo mensen ik had een vraagje.. ik ben een aantal dagen behoorlijk ziek geweest en had onder andere een zware keel ontsteking. ik heb een antibiotica kuur gehad en slikte vaak asperine en ook ibrufen bruis 600 die had ik nog liggen heb ik ooit een keer voor kies ontsteking voorgeschreven gekregen. maargoed de ziekheid was bijna geheel over en de keelontsteking werd ook al flink minder totdat er iets raars gebeurde, als ik geen asperine nam voelde ik me keel echt continu en kon ik bijna niet slikken, dus nam ik om de zoveel uren een apserine. Toen merkte ik opeens dat zodra de apsperine begon te werken het pijn deed als ik mijn tanden op elkaar deed.. het leek net of sommige kiezen ontstoken waren dat gevoel! :smt009 zodra de asperines weer uitgewerkt waren had ik geen kiespijn meer :o dat was iets wat ik best wel raar vond mischien heeft daar iemand een verklaring voor ?? maargoed nu een groter probleem: opeens begon de keel ontsteking pijn zig te verplaatsen naar mijn mond leek wel... zelfs praten deed al pijn. na een blik in de spiegel constateerde ik dat aan de achterkant in mijn mond het tandvlees een klein stukje over mijn achterste kies was gekomen en een heel klein stukje bloedde zelfs.. het is extreem gevoellig en irriteert de hele tijd. praten gaat met moeitte, eten met zeer veel moeitte, en koude drankjes doen pijn warme dingen zoals thee werken verdovend. heeft iemand enig idee wat ik hier aan kan doen? en moet ik naar de tandarts of mischien toch naar de huisarts? ik wou het zowiezo nog eventjes aankijken of het erger of minder word maar vind het behoorlijk storend. heb zelf het idee dat het een of andere ontsteking ook is maar als ik aan die achterste kies probeer te wiebelen doet dat geen pijn ook drukken er op is pijnloos maar zodra ik het tandvlees aanraak krijg ik een pijnstoot. het bloed niet hevig ofzo maar als je ernaar kijkt zie je wel een klein rood bloedstipje zegmaar op het plekje waar het tandvlees op de bovenkant van de kies gegroeit is.

Mvg Bertus :-?
Newtan

Dag Bertus

Is geen probleem. Nu ben je even niet in goede conditie en gaan de gewone mond bacteriën zich onder je tandvlees uitleven. Dat doet bij de verstandskiezen het velletje opzwellen. Dat is dus geen groei. Evengoed bijt je nu met de bovenkies op dat velletje. Kan geen kwaad.

Maar nu iets wat helpt: even snel naar de drogist of apotheek. Haal daar waterstofperoxide 2%. Spoel daar 3-4 x per dag even de wang mee, 20-30 seconden. Na 2-3 dagen merk je dan dat het geneest. Anders 5x per dag gaan doen. Maar daar krijg je een aardig rauwe keel van.
Sterkte.
vr, 07/25/2008 - 17:01 Permalink
bertus

bedankt voor de vele reakties, ik heb het idee dat de waterstofperoxide toch wel wat helpt! het is echt een ontsteking want als ik er op druk komt er wit/geel spul uit. het doet alleen wel ontzettend veel pijn als ik er op druk. ik heb vandaag voor het eerst weer een beetje redelijk kunnen eten en drinken. ik heb een kaas ui bol en een broodje kip kerrie salade gegeten en dit ging redelijk. mijn rechter oor is ook behoorlijk gevoellig van binnen als ik hem schoonmaak met een stokje doet het ook wel echt pijn, alle ontsteking/pijn is tot nu toe aan de rechter kant geweest het verplaatste zig dus echt van rechterkant keel naar mijn rechterkant kiezen en nu richting rechterkant van mijn oor, ook is sinds gister mijn achterhoofd wat gevoeliger. ik kan nog steeds mijn mond niet wijd open doen dan voel ik erg veel pijn bij mijn kies. vreemde kuren allemaal. wist niet dat een 'griepje' zo vreemd kon uitpakken. gezien het feit dat de pijn al flink aan het zakken is heb ik besloten morgen toch nog maar niet naar de huisarts te gaan ik wil het nog heel even aankijken.

groetjes
ma, 07/28/2008 - 01:27 Permalink