Tandvlees beschadigd / Tand ontbloot

Author:
Larosso
Posted:
do, 12/26/2013 - 02:01
Beste iedereen,

Vanavond kwam ik erachter, na pijn in de mond, dat ik een gaatje in mijn tandvlees heb. net onder mijn voortand. Best grappig, het is precies een vierkant! Het deed aardig wat pijn, maar na het spoelen met mondwater is het minder geworden. Ik ben geen geweldige poetser en doe dit dan ook niet elke dag, ondanks mijn goede voornemens. Ik heb hier normaal NOOIT last van, en de tandarts heeft ook nog nooit problemen met mijn tanden gehad. Wel een beugel gehad. Maar t enge is, dat ik een klein stukje van mijn tand zie, wat eigenlijk overdekt moet zijn met tandvlees. Nu was het vanavond kerst en heb ik spare-ribs gegeten als een beest. Ik ben bang dat ik hiermee mijn gebit heb beschadigd. Ja mijn tandvlees is beschadigd en het bloed dan ook wel (alleen als ik poets). Ik ben bezig mijn mondhygiene te verbeteren. Nu dus de vraag: Groeit dit wondje dicht, en zal mijn gebit nog enigzins herstellen als ik mijn tanden beter poets en spoel? Of is het al te laat en ga ik heel veel geld verliezen en pijn krijgen?

Alvast bedankt!
Tandenborstelman

Hallo,

Ik ben geen tandarts, maar gewoon een bezoeker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal schrik van jouw opmerking "Ik ben geen geweldige poetser en doe dit dan ook niet elke dag".

Dit is echt niet goed. Als je je tanden niet allemaal wil kwijtraken dan moet je echt minimaal 2x per dag je tanden poetsen. Op je vraag kan ik je geen antwoord geven, maar ik hoop echt dat je dit advies opvolgt. Als je niet ten minste 2x per dag je tanden poetst dan weet je dat je vroeg of laat enorme problemen gaat krijgen. Ik weet niet of je het leuk vindt om met een kunstgebit rond te lopen, maar als je zo doorgaat is de kans groot. Dus gewoon een gewoonte van maken om dagelijks je tanden te poetsen. Trouwens ook wel zo fris voor je omgeving... :-? :smt001
do, 12/26/2013 - 02:11 Permalink
Lieneke

Moeilijk te zeggen...tandvlees verdwijnt niet van wild ;) eten. Het Han een fistel zijn of een perforatie. Een peroratie kan komen door ontstoken, getraumatiseerd en dun tandvlees. Het is in elk geval niet normaal en het is nog maar de vraag of dit nog gaat herstellen. Het is raadzaam om dit te laten zien bij de tandarts of mindhygienist.
do, 12/26/2013 - 20:52 Permalink