Tandpasta bij rageren?

Author:
starsailor
Posted:
za, 09/08/2007 - 23:06
Ik vraag mij al een tijdje af of je bij het rageren nu wel of niet tandpasta moet gebruiken?
Spiegeltje

Rageren met tandpasta is effectiever. Je kunt een beetje tandpasta op het ragertje aanbrengen. Je kunt ook eerst je gebit gewoon poetsen. En dan rageren voor het spoelen. Er zit dan nog genoeg tandpasta rond de tanden en kiezen. Dus pas na het rageren spoelen (voor zover je dat nodig vindt tenminste, want volgens de huidige inzichten is het beter juist niet te spoelen: de fluoride kan dan beter zijn werk verrichten).
zo, 09/09/2007 - 00:42 Permalink
Lieneke

De paropraktijk Utrecht vindt dat je beslist geen tandpasta aan de rager mag doen. Ikzelf zou niet weten waarom niet. Ik raad het vooral aan bij mensen waarbij rageren zeer doet door de gevoelige tandhalzen. Even wat tandpasta voor gevoelige tandhalzen op de rager en het scheelt een stuk. Je moet er alleen opletten dat je de rager heel goed uitspoelt en misschien gaat hij wat minder lang mee. Maar als je elke dag een nieuwe rager gebruikt, is het ook een heel stuk frisser.
zo, 09/09/2007 - 10:18 Permalink
Spiegeltje

Ik heb zelf wat zitten googlen over al of niet tandpasta gebruiken bij interdentale borsteltjes. Te veel tandpasta zou een deel van de werking van het borsteltje, namelijk de vrije beweging van de haartjes, wat kunnen beperken lees ik op sommige sites. Meer heb ik er niet over kunnen vinden. Kan me niet voorstellen dat het echt een halszaak is.

Overigens blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat zowel tandenborstels als interdentale borstels die in kontakt zijn geweest met een tandpasta met detergenten (de meeste dus), na spoelen, 24 uur na gebruik veel minder bacterien bevatten.
ma, 09/10/2007 - 20:57 Permalink