tandpapil weg waardoor slechte smaak

Author:
river333
Posted:
vr, 11/25/2011 - 14:56
Hallo,

Ik heb ik augustus een tand moeten laten ontzenuwen en heb sindsdien last van een slechte smaak rond die tand. Ik heb reeds 4 keer terug geweest naar de tandarts en die heeft de vulling al herstoken maar het probleem blijft zich stellen. Vandaag ben ik bij een andere tandarts geweest in de hoop eindelijk het probleem opgelost te krijgen. Echter wist die me te vertellen dat hier niets aan te doen valt omdat mijn tandpapil tussen 2 tanden verdwenen is waardoor er een holte ontstaan is. Ik moet er gewoon mee leren leven. Ik vind dit verschrikkelijk natuurlijk en hoop hier toch nog een of andere oplossing te vinden. Iemand ervaring mee?

alvast bedankt
river333

nog niet geprobeerd nee, zou het gaatje dan niet nog groter worden?
ik dacht zelf ook om de kies, waar ik oorspronkelijk pijn had, te laten uittrekken, zo zou het ook opgelost zijn.
maar de tandarts waar ik vandaag geweest ben raadt me dat af, hij zegt dat de twee kiezen naast het gat scheef gaan komen te staan en die van langs boven naar beneden zal zakken????? is dit niet een rare uitleg?
vr, 11/25/2011 - 18:25 Permalink
Romy32

Die ragertjes zijn speciaal gemaakt voor zulke ruimtes. Als je de goede maat neemt (dus niet te dik), en je gebruikt de rager voorzichtig, denk ik niet dat het gaatje groter zal worden.

Het is natuurlijk zonde om de kies te laten trekken. En de uitleg van je tandarts is niet raar hoor. De kiezen naast het gat kunnen inderdaad scheef gaan staan, en de kies ertegenover kan iets uit gaan groeien. Dat komt omdat die opeens alle ruimte krijgt.
vr, 11/25/2011 - 20:14 Permalink
river333

ik vind het vreselijk dat er gewoon niets aan kan gedaan worden en dat ik de boodschap krijg er gewoon mee te leren leven. en idd van de slechte smaak heb ik last. het is wel alleen als ik eraan zuig (ja wat moeilijk uit te leggen, maar hopelijk begrijp je het) dat de slechte smaak er is. Maar het is ondertussen een gewoonte geworden om het gaatje uit te zuigen door de dag heen. 's avonds ga ik er telkens met een stokertje in na het poetsen, maar dan nog blijft die smaak er.
dus overweeg ik toch om die kies te laten uittrekken. zijn er mensen hier met een uitgetrokken kies? hebben jullie daar last van?
zo, 11/27/2011 - 11:55 Permalink
Lieneke

Klinkt alsof het een keer goed moet worden schoongemaakt bij de mondhygienist en dat er inderdaad geragerd moet worden. De kies hiervoor uittrekken lijkt me overdreven. Ook al heb ik begrip voor jouw gevoel. De tandarts zal bedoelen dat er altijd wel ruimte zal blijven, maar het zou wellicht wel gezonder (en dus minder vieze smaak) kunnen worden.
zo, 11/27/2011 - 12:14 Permalink
Henriette19

Als antwoord op door Romy32

Een vieze smaak in de mond en slechte adem is waardeloos, maar kan wel verholpen worden bij mij deed mijn tandarts dat met laser is top zelf een loszittende tand zit weer vast. Ik zou eerder bij een andere tandarts alles moeten laten trekken maar ze hebben gezorgd dat alles weer vastzit echt top ze boren ook met laser..... ze zitten in midden Nederland www.licht.dentist kijk maar eens...
zo, 03/20/2022 - 08:33 Permalink
Tandarts_Richa…

zie mijn antwoord op de vorige post. Blij dat je zo tevreden bent met uw?? tandarts dat u zoveel reclame voor maakt. Deed iedereen dat maar bij a;l;e tandartsen die zo hun best doen dan waren er minder bang cliënten.
zo, 03/20/2022 - 18:42 Permalink