Tandenpoetsen voor of na het ontbijt?

Author:
Xalon
Posted:
zo, 11/15/2009 - 11:21
Wat is nou beter? Om je tanden te poetsen voor of na het ontbijt? Ik hoor hier namelijk veel verschillende meningen over.
rixt

Ja, wat was het leven nog niet zo lang geleden toch simpel: drie keer daags meteen na het eten je tanden poetsen omdat de zuurgraad het eerste kwartier snel daalde en dat moest je vóór zijn.

Volgens mij kun je wél direct na het ontbijt poetsen, als je het houdt bij (volkoren)brood met kaas (en als je geen vegetariér bent eventueel wat vleeswaren), thee/koffie zonder suiker en een glas melk. En volgens mij is direct poetsen na hagelslag en dergelijke ook geen probleem. Jam, fruit, vruchtensap, yoghurt en karnemelk (dus alles met een lage pH) kun je gebruiken als je wél in de gelegenheid bent om een uurtje te wachten met poetsen.
OF KLOPT DIT HELE VERHAAL NIET?

Ikzelf eet meestal wel fruit, dus iets met een lage pH, bij het ontbijt (want ja, naast die twee ons groente moet je toch ook die twee stukken fruit eten? :D) Ik zorg dan dat ik vijf minuten eerder op het werk ben en poets daar mijn tanden. En als ik aan de late kant ben doe ik het alsnog in de loop van de ochtend. Maar ja, ik zit wat dat betreft in een luxe positie: ik hoef niet boven een primitief wasbakje in een w.c. te staan.

Als ik op mijn werk niet in de gelegenheid zou zijn te poetsen, zou ik daar in de samenstelling van mijn ontbijt rekening mee houden. Dat doe ik ook als ik een hele dag wegga en vóór de tijd nog wil poetsen.
wo, 11/18/2009 - 12:53 Permalink
actastudente

waarom zou je voor het ontbijt je tanden niet mogen poetsen? je pH is dan tog normaal, je hebt snachts niets met lage ph in je mond gehad (ga ik vanuit).

Op ACTA hebben we geleerd dat je juist voor het ontbijt moet poetsen!!
en vanaf het moment dat je je eerste hap neemt heb je in principe 10-15 minuten de tijd om te poetsen voordat het niet meer ' mag'.
vr, 12/18/2009 - 20:42 Permalink
Sandro15

Moet je eigenlijk na het gebruik van listerine, je mond heel goed spoelen met water? Of juist niet?
Ik heb begrepen dat het niet de bedoeling is het binnen te krijgen dus zou het me erg logisch lijken je mond goed te moeten spoelen.(Omdat je het misschien doorslikt samen met je speeksel of terwijl je eet.) Maar aan de andere kant zou ik denken dat het dan minder goed effect heeft als je het gelijk wegspoelt.

Bedankt voor de snelle reactie! :)

Sandro
za, 06/30/2012 - 18:22 Permalink