Tanden bleken

Author:
Lindsey22
Posted:
do, 11/30/2017 - 16:53
2 dagen geleden heb ik mijn tanden laten bleken. Maar sindsdien zit ik vol in de stress. Toen ik klaar was met de behandeling waren heel mijn tanden dof!!! Is dit normaal?? Die mensen van daar zeiden van wel maar het is nog steeds (nu na 2 dagen) dof. Ik begin me dus flink zorgen te maken! Ben ik mijn glazuur kwijt???? Of kan dit serieus bijtrekken??

Ik heb gevraagd naar het bleekmiddel en die vrouw zei omdat waterstofperoxide niet meer mocht gebruikten ze nu natriumcarbonaat. Zie het als een soort soda zei ze. Ze beloofde me dat het absoluut niet schadelijk zou zijn voor je tanden. Nu ben ik daar niet meer zo zeker van!!!!
Ik heb naar mijn tandarts gebeld en die zei: “tja ik weet niet wat voor bleekmiddelen ze gebruikt hebben. Wacht het maar een weekje af.”

Ondertussen wordt ik helemaal gek van de stress!!!!! Kan het zijn dat ik na 1 behandeling (3x 20 minuten) al mijn glazuur kwijt ben???? Of is er een andere verklaring voor doffe tanden?? (Met dof bedoel ik dat als ik mijn lip optrek ik het speeksel zo op mijn tanden zie wegtrekken en er binnen 5 seconden droge niet glanzende tanden te zien zijn) kan het echt nog wegtrekken??? Tanden poetsen /mondwater of kauwgom helpt er ook niet aan. HELP!!!!
Attach
Lindsey22

Als antwoord op door Lieneke

Ik weet ook niet goed hoe ik het moet uitleggen. Maar mijn tanden voelen gewoon anders aan. Ken je dat gevoel als je iets van glas te vaak in de vaatwasser hebt gehad en dat er van die witte waas op komt? Als je daar met je vingers overheen gaat krijg je zon kriebel gevoel. Dat heb ik nu met mijn tanden. En als ik lach zie je een stel drogen tanden. Speeksel/water blijft niet meer op de tanden zitten. Ik had naar hun gebeld ze boden een fluor behandeling aan maar ik durf niet goed meer terug naar daar.

Het glanzende laagje is gewoon van mijn tanden af! En ik ben dus bang dat ik nu geen glazuur meer heb. Want dat glanst toch?
do, 11/30/2017 - 19:23 Permalink
Lindsey22

https://www.youtube.com/watch?v=4_ayJ2AlbsM
hier zie je een filmpje, zo is het bij mij ook gegaan. behalve de fluoride behandeling op het einde, die kreeg ik niet. Je ziet dat ze heel even schuurt met iets met haar vinger. ze zei tegen mij dat het gewoon warm water was..... maar dat zal wel niet.

Maar stel dus dat mijn glazuur beschadigd of erger helemaal weg is. Wat zijn dan de gevolgen? krijg ik gaatjes? worden mijn tanden bruin? of erger, gaat alles rotten en moeten al mijn tanden eruit worden getrokken??
do, 11/30/2017 - 20:05 Permalink
GrannyHelena

....

Mijn tandarts is geen voorstander van het bleken van tanden ivm het mogelijk aantasten van tandglazuur geloof ik.
Ik gebruik ook een tandpasta zonder whitening.
Hoop trouwens dat je antwoord op je vraag krijgt.
vr, 12/01/2017 - 18:24 Permalink