Tand getrokken, pijn in mond

Author:
Davey B
Posted:
ma, 04/02/2007 - 15:58
Hallo, mijn moeder haar tand is vorige week getrokken en dat gat wat nu is overgebleven doet erg zeer (er zat ook kraakbeen in, dat heb ik er uit gehaald), en de voortanden en kiezen ook (weerpijn), weet iemand misschien wat hiertegen te doen valt? Oohja, en dit gat stinkt ook vreselijk.

Groeten Davey
MoniqueDM

Klinkt als een alveolitis.
Dat betekent dat de holte waaruit de kies is gekomen ontstoken is. Het lijkt me verstandig als je moeder een afspraak bij de tandarts kan maken, want de holte moet uitgespoeld worden en dat moet ze waarschijnlijk thuis ook nog een poosje doen.

Heel veel sterkte voor je moeder hoor!

Monique
ma, 04/02/2007 - 16:29 Permalink
Davey B

Hartstikke bedankt, ik had meteen de tandarts gebeld, maar die zit er niet meer. Dus ik heb ff ge-googled naar aveolitis en kwam hier op tandarts.nl nog een topic tegen, daarin zag ik staan: zout met water, dat wou ik doen, maar toen kwam ik erachter dat we nog een mondhygiënisch middeltje (weet niet wat voor) hadden staan. Dus we proberen dit eerst en anders bel ik vanavond de spoed-tandarts. Maar alsnog bedankt! :)
ma, 04/02/2007 - 17:11 Permalink
Davey B

Hallo Monique, mijn moeder is dinsdag naar de dokter geweest, die heeft haar door gestuurd naar de tandarts, en hij heeft haar mond uitgespoeld met waterstof peroxide en hij had ook een desinfecterend en verdovend staafje in dat gat in haar mond gedaan. 's Avonds (en 's middags) had mijn moeder nog steeds erg veel last van haar mond, dus ze is vandaag weer gegaan. En hij was weer uitgespoeld met waterstof peroxide en ook is het staafje vervangen. en ze heeft ook antibiotica gekregen. Nu is het 's avonds en heeft ze nog steeds vreselijk last van haar mond! is er misschien ook een huismiddeltje dat ervoor zorgt dat de pijn vermindert?

Groeten, Davey
wo, 04/04/2007 - 20:36 Permalink
MoniqueDM

Hoi Davey,

Heeft je moeder geen waterstofperoxide naar huis meegekregen om zelf ook te spoelen? En weet je misschien ook wat er in dat staafje zit?

De anti-biotica moet z'n werk gaan doen, maar vaak duurt het 24 tot 48 uur voordat je daar wat van gaat merken.
Thuismiddeltjes (behalve pijnstillers: paracetamol en inbuprofen gecombineerd) tegen dit soort klachten weet ik zo snel niet, maar misschien kunnen andere leden je op deze vraag antwoord geven.

Monique
do, 04/05/2007 - 07:19 Permalink