Stuk vleesweefsel tussen tand en wang na verstandskiezen laten trekken.

Author:
Larosso Bak
Posted:
di, 08/02/2016 - 02:00
Goeienavond allen! ;)

Ik ben een redelijk slechte poetser. Dat ik dit dagelijks "vergeet" zit vast tussen m'n oren. Maar nu had ik laatst veel problemen in mijn kiezen. Toch met mijn tandarts vrees naar de tandarts gegaan. Daar bleek dat mijn verstandskiezen gekanteld waren. Niks mis met mijn mondverzorging dus. Vaak krijg ik nog te horen dat mijn gebit prima in orde is (hoedan?). Ik moest ze dus laten verwijderen. Zo gezegd, zo gedaan. 9 spuitjes erin, en gaan met die banaan. Maar ik had na afloop extreem veel last. Ik heb elke dag genoeg gespoeld en gepoetst, en netjes mijn para met codeine geslikt. Maar daar moest ikczelfs een tweede doos van halen. Ik had dus al een hele tijd het vermoeden dat de heer iets te enthousiast met zijn scalpel was, en iets te karig met zijn hechtdraad. Want ik heb nu al twee maanden last van mijn kaak, alsof de kies er zelfs nog zit. Nu ben ik gewend aan deze pijn, maar na vandaag is er een gek gedeelte bij gekomen. Tussen mijn tand en wang, zit een vleesweefseltje. Ik voel hem heel goed met mijn tong. Eerst dacht ik dat het een snee was, maar ik kon het. Bewegen.

Nu heb ik 3 vragen
1. Wat is het
2. Hoe kom ik er van af
En 3. Kan ik dit verhalen op het gekluns van de kaakchirurg die die dag waarschijnlijk een rotdag had, en dat op mij afreageerde? Als maakt hij het maar goed door het op te lossen terwijl ik onder algehele verdoving kan. Want ik ga niet weer 9 spuiten nemen, en vervolgens kapot van de pijn.

De andere twee kiezen heb ik maar even laten zitten. Heb er geen last van, en de kaakchirurg heeft m'n angst voorlopig bevestigd.
Attach
Chris888

Ik was niet bij de behandeling maar de meeste kaakchirurgen zullen toch wel hun best doen zo min mogelijk schade te doen en eea zo netjes mogelijk af te werken...

Ik ben een leek, maar als deze foto's zijn van 2 maanden na de behandeling zou ik de kaakchirurg bellen en er nog eens naar laten kijken. Het lijkt als of er een soort scheur in je tandvlees zit en er een stukje bot blootligt, wat blijkbaar niet zomaar vanzelf geneest. Je kan van tevoren vragen of iemend er eerst alleen naar kíjkt en daarna met je bespreekt wat er gebeuren moet, of er verdoving nodig is, hoeveel prikjes, enz. Consult dus, nog geen behandeling. Daarna kun je zelf beslissen wat je wil laten doen. Ook als er eigenlijk wel wat gebeuren móét, ben je nog steeds zelf degene die daar wel of geen toestemming voor geeft. Misschien helpt het je om er zo tegenaan te kijken.

Sterkte er mee.
wo, 08/03/2016 - 16:39 Permalink