Stinkende stoker bij tanden stoken

Author:
DjnSbs
Posted:
ma, 09/05/2011 - 22:31
Ik was vorige week bij een mondhygiëniste geweest en die vertelde mij dat ik goed moest gaan stoken. Ik was hier overigens vrijwillig geweest, dus niet op doorverwijzing van een tandarts. Ze zei dat het kon zijn dat ik een tandvleesbacterië had (of zoiets) en dat ik drie maanden goed moest gaan stoken en ze mij dan terug wilde zien. Als het tandvlees nog zo snel bloede was het waarschijnlijk inderdaad een dergelijke bacterie en moest ik een kleine antibioticakuur nemen.

Ik dus flink aan het stoken gegaan afgelopen weekend, met deze dingen: elke dag een keer, en wat ik direct merkte, is dat tijdens het stoken iets stonk. En al snel kwam erachter dat dit het stokertje is als ik het tussen bepaalde kiezen heb geplaatst. Het stinkt echt heel vies, soort van rottende geur. Dit terwijl ik geen gaatjes heb (nooit gehad), niet uit mijn mond ruik of vieze smaak in mijn mond heb.

Als ik goed stook en m'n tandenpoets, en ik stook dan wederom eens is de stank grotendeels weg aan het stokertje, maar als ik even weer iets eet en dan weer stook is het helemaal mis en stinkt het tandenstokertje weer.

Waar kan die stank vandaan komen, en wat is dit?
DjnSbs

Bedankt voor je antwoord :)

Ik kan dus aannemen dat ik inderdaad een bacterie heb? En kan ik die zelf laten verwijderen door te stoken of heb ik daar toch een antibiotica voor nodig?

En zitten die bacteriën dan in mijn eten oid? Omdat na het eten het dus het meest stinkt als ik stook. (Of worden ze enkel als ik eet gestimuleerd actief te zijn)
ma, 09/05/2011 - 22:41 Permalink
mecánico para …

kost effe tijd het te willen geloven , maar je hele mond zit mudvol met bacterien.......en dat is helemaal niet zo'n ramp, want juist met die GUM stoker en tandenpoetsen houdt je de boel schoon. Gaat misschien wel drie weken overheen voor die smaakk/lucht afneemt, maar dan heb je ook wat! (gezond tandvlees) tot die tijd is het krabbelen in een groot GFT vat met vieze luchtjes erbij.........doorgaan!! poetsen en spoelen met Listerine en doorgaan!!
ma, 09/05/2011 - 23:07 Permalink