stinkend tandvlees

Author:
pinguin44
Posted:
wo, 06/19/2013 - 21:50
Rechts onderin helemaal achteraan heb ik stinkend tandvlees. Achter mijn achterste kies. Daar zit een kroon op. De kies is niet dood. Het tandvlees voelt iets strakgespannen aan maar doet geen pijn. Als ik een vinger langs het tandvlees haal dan ruikt het vies. Het tandvlees ziet er, zover ik kan zien, echter niet bijzonder rood uit. Ook bloed het in het geheel niet als ik de flosdraad langs de achterste kies haal. De flosdraad stinkt daarna niet. Wat kan dit zijn? Kan het tandvlees zelf ontstoken zijn? Het is nu een dag of 8 aan de gang.
pinguin44

Vandaag toch maar even bij de TA geweest. Bleek er toch een gat te zitten onder de kroonrand aan de zijkant van de kies. Hierdoor was er op de foto niets te zien. Normaal schijnt het tandvlees dan terug te trekken, maar in mijn geval bleef dat netjes over het gat heen liggen. TA heeft het onder verdoving uitgeboord en gevuld. Het is nu afwachten. De vieze geur is nu wel weg.
Als het pijn gaat doen of als er pus uitkomt moet de kies eruit.

Toch nog even een vraagje: Het was goed verdoofd tijdens de behandeling, maar koude lucht erop blazen deed toch nog wat pijn. Dit terwijl afgelopen maandag een andere kies door de kaakchirurg is getrokken en dat deed in het geheel geen pijn. Gebruikt de TA een ander verdovingsspul dan de kaakchirurg?
do, 06/20/2013 - 21:47 Permalink