slechte adem

Author:
rauf
Posted:
za, 12/29/2007 - 23:49
dag allemaal,
ik heb sinds 1 maanjes een probleem. Volgens mij heb ik slechte adem. Ben naar tandarts en mh geweest en daar zeiden ze dat tandvlees licht was ontstoken. Pockets gemeten en deze waren tussen de 4mm en 6mm. Dus niet goed. Ik heb al 1 behandeling met pockets schoonmaken achter de rug en 1x tandsteen verwijderen achter de rug. Ik ben dagelijks 3x per dag bezig met mondhygiene. Maar na mondspoelen/tongschrapen/flossen/stoken/rageren/tandenpoetsen en als laatste meridol heb ik geen slechte adem. Tenminste als ik mijn pols lik en/of stukje schraap bij m'n tong dan stinkt het echt niet. Drie weken terug nog wel. Ook na rageren en smeren op buitenkant hand ruik ik niks. Heb ik last van halitofobie?. En de wit gele aanslag krijg ik weg maar komt snel weer terug ook na gberuik van cordosyl.
Enne hoelang duurt het voordat je tandvlees geneest na een pocketbehandeling. Ik denk dat geur van licht ontstoken tandvlees komt (zei tandarts dat het licht onstoken was). Ben nu al drie weken bezig met intensief mondhygiene en merk vorderingen. Is het normaal dat je niets kan ruiken aan je speeksel die je van je tong hebt geschraapt en/of tussen jetanden (met een rager), ik ruik echt niks.
wie kan me helpen met advies.
rauf

Als je niks ruikt, waarom denk je dan dat je slechte adem hebt? Heb je een vieze smaak of zo in jouw mond?


dank u voor de tips.
Ik heb geen vieze smaak in de mond. Maar +/- een maand geleden kreeg ik een menthol snoepje van iemand en toen ging bij mij de bel rinkelen en gelijk een nieuw tandarts opgezocht en die constateerde 4mm tot 6 mm pocketdiepte. De oude tandarts heeft daar niets over gezegd. Het was altijd goed doorgaan met poetsen etc.
Maar ik ruik echt niks aan mijn speeksel en denk dat tandvlees nog niet geheel ontstekingsvrij is. Heb ook geen suikerziekte (3dagen geleden door huisarts getest ook verstoppingen neusholte). 1e week van januari worden de tanden (linksboven gedeelte) behandeld voor paradontis. Dat was nog niet gebeurd, rechtsboven wel. De onderkaak had er geen last van. Maar je zou zeggen dat het na drie weken intensief schoonmaken weg zou gaan maar is niet zo. Ben ook zo fanatiek geworden dat ik maximaal 5 keer per dag wat nuttig, bang dat ik slecht ga ruiken. En ik val zelfs af (3,8 kg in drie weken)
Iemand nog meer tips, graag.
fijne feestdagen allemaal
zo, 12/30/2007 - 13:49 Permalink
Lieneke

Het herstel van het tandvlees duurt 3 maanden na behandeling...

Ik denk eigenlijk dat je een halitofobie aan het ontwikkelen bent. Dat betekent dat je niet daadwerkelijk een slechte adem hebt (halitose), maar er enkel bang voor bent....
zo, 12/30/2007 - 17:15 Permalink