Rose tandvlees en toch parodontitis

Author:
PeterJan
Posted:
ma, 05/28/2012 - 15:35
Goedemiddag,

Mijn vraag luidt als volgt: is het mogelijk toch parodontitis te hebben terwijl het tandvlees er mooi roze uit ziet en niet bloed? Omdat ik de laatste tijd het idee heb dat tanden iets meer losjes aanvoelen heb ik een afspraak gemaakt bij de mondhygiënist. Daarnaast heb ik bij een aantal kiezen terug getrokken tandvlees maar naar mijn idee is dat gekomen door poetstrauma.

Omdat mijn tanden/kiezen (vooral na eten), losser aanvoelen, denk ik uiteraard aan Parodontitis, echter als ik mijn tandvlees beoordeel ziet het er erg mooi roze uit.
PeterJan

Inmiddels heb ik een afspraak gemaakt bij de mondhygienist. Vorig jaar is er door mijn tandarts nog een foto gemaakt en heb toen niets gehoord over eventuele pockets. Voor de zekerheid de foto opgevraagd zodat ik na kan gaan of er vorig jaar ook al Paradontitis gaande was.

Hoe snel kan botafbraak plaats vinden? ten opzichte van de foto? Aangezien ik het gevoel heb of mijn tanden wat losser staan. (kan ook zijn dat ik er meer op let maar goed).

[attachment=0]tanden.jpg[/attachment]
Attach
wo, 05/30/2012 - 18:36 Permalink
PeterJan

Goed dat ik dus naar de mondhygienist ga, in het ergste geval kan het hopelijk tijdig gestopt worden. Hopelijk valt het allemaal iets mee en heb ik geen grote schade.

Begrijp ik het goed dat op basis van de foto men kan zeggen dat ik op dat moment geen parodontitis had?

Bedankt voor deze snelle info, ik zal jullie op de hoogte houden.
wo, 05/30/2012 - 20:53 Permalink