Rioollucht

Author:
kluun1985
Posted:
do, 02/13/2020 - 23:03
Hoi allemaal,

Sinds 2 dagen heb ik een vieze smaak in mijn mond. Dit komt van het tandvlees van mijn volledig geïmpacteerde verstandskies vandaan. Leg ik even mijn vinger er zacht tegen, dan stinkt het gewoon. Herkenbaar, ik had dit 8 jaar geleden ook bij mijn andere onderverstandskies, maar die was deels boven het tandvlees gekomen. Maar goed, die kies heb ik door de kaakchirurg laten wegsnijden.

Het probleem is nu dat ik over 2 weken op vakantie ga, 5 weken naar Botswana (en nee, daar wil ik als het even kan niet naar de tandarts). Dus gebeld met de tandarts(assistent) en de situatie uitgelegd. De assistent geeft aan dat ik een maand geleden op controle was en er 4 maanden geleden foto's van die geïmpacteerde verstandskies zijn gemaakt. Het zag er toen goed uit. Er kan nooit zo snel iets ergs aan de hand zijn. En ik zal echt geen ontsteking krijgen de komende 2 maanden. IS DIE RIOOLGEUR NIET AL EEN TEKEN VAN ONTSTEKINGK?! Dus er wordt geen afspraak gemaakt, ik mag spoelen met Perio-Aid 0,5% oid.

Dus ik heb tijdig aan de bel getrokken, wie is er verantwoordelijk als ik komend weekend of volgende maand ineens wakker wordt met pijn? Het voelt nu al heel raar!

ik hoopte op foto en verwijsbrief kaakchirurg + een tip hoe ik met evt pijn kan omgaan tot ik na de vakantie bij mijn kaakchirurg terecht kan. Bijv ibuprofen of antibiotica.

Belachelijke situatie!

Iemand die enig idee heeft hoe snel zo'n geur tot dikke wang kan leiden? Ik verzorg mijn mond goed, en zal die perio-aid ook gebruiken

Bij voorbaat dank,

Kluun.
Lieneke

Ik zou het advies gewoon aanhouden. Waarschijnlijk kan je zelf moeilijk erbij komen, maar is er verder niet zoveel aan de hand. Een hele kleine oppervlakkige ontsteking kan al gauw stinken. Dus inderdaad goed spoelen en zelf proberen te bereiken met een borstel en floss oid.
zo, 02/16/2020 - 14:33 Permalink
kluun1985

Als antwoord op door Lieneke

Ik zou het advies gewoon aanhouden. Waarschijnlijk kan je zelf moeilijk erbij komen, maar is er verder niet zoveel aan de hand. Een hele kleine oppervlakkige ontsteking kan al gauw stinken. Dus inderdaad goed spoelen en zelf proberen te bereiken met een borstel en floss oid.


Bedankt voor je antwoord, Lieneke. Ik spoel al 4 dagen, 2 keer per dag, maar merk nog geen verbetering. Het is echt een kies die volledig onder het tandvlees zit, ik kan daar met geen mogelijkheid bij, maar ik neem aan dat het wel met de mondholte verbonden is. Ik vraag me alleen af, mondspoelwater kan daar dan toch ook niet bij?

Ook voelt het zo nu en dan als een soort van zweer, alsof er iets op of onder het tandvlees aan het lopen is, ik ga kijken en spoel met water, maar natuurlijk zit er niets. Ik spoel nog even verder, maar ik maak me toch wel zorgen. Kan zo'n geur niet tot grote problemen leiden?
zo, 02/16/2020 - 20:26 Permalink