Rageren

Author:
angel20000
Posted:
za, 01/02/2010 - 23:22
Ik heb een vraag waar ik maar geen antwoord op krijg. Of in ieder geval niet het antwoord waarvan ik het idee heb dat er wordt begrepen wat ik bedoel....
Ik vraag mij namelijk af of rageren slecht is voor je tandvlees. Ik heb de kleinste ragertjes van oral b. Op verzoek van de mondhygieniste ben ik gaan rageren tussen mijn tanden in mijn bovengebit. Nu komt het volgende. Mijn tandvlees zit als een driehoekje tussen mijn tanden, heel netjes dus. Met een puntje naar beneden. Alleen als ik daar een stoker tussen toe, duw ik als het waren dat mooie driehoekje omhoog, waar er een klein openingetje tussen mijn tanden komt. Het stokertje heeft immers ruimte nodig en die zat er oorspronkelijk niet.
Nu ben ik gaan stokeren omdat mijn tandvlees bloedde en het hierdoor gemasseerd zou worden. Alleen komt er bij die extra ruimte die ontstaan is door het stokeren, juist weer niet vuil in te zitten wat het weer doet onsteken? Ben je zo niet weer verder van huis?
Misschien kan iemand hier antwoord op geven, het zou mij in ieder geval enorm geruststellen.
Groetjes,
Angel
Lieneke

Als je een stoker en een rager op de juiste manier gebruikt, maak je het tandvlees gezonder. Je maakt inderdaad een driehoek tussen de tanden. Ikzelf vind dit niet lelijk en vaak zie je dit niet eens meer op 30 cm afstand. Vaak ligt de lip hier ook overheen, ook bij het lachen. Maar er zijn mensen die dat wel storend vinden. Ik zou het geen beschadiging noemen.
Er blijft ook geen extra vuil zitten.
zo, 01/03/2010 - 09:37 Permalink
amber29

Goeie vraag !

Ik weet sinds 2 maanden dus dat ik paradontis heb :(
Ben dus ook druk in de weer met ragertjes.
Ook ik krijg " lelijke" openingetjes tussen mn tanden.
Donderdag ga ik naar mn eigen MH ( ben vorige week behandeld bij de amaliakliniek en heb een initientele reiniging gehad)
Ik zal het haar ook eens vragen.
Ik ben erg op tandvlees van andere mensen aan het letten op dit moment, en ze hebben allemaal mooie driehoekjes tussen hun tanden en de mijne zien er " stomp" uit.
Trekt het na verloop van tijd wel weer bij ?????
di, 01/05/2010 - 16:43 Permalink
amber29

Ja dat antwoord is natuurlijk simpel! :wink:
Ik zal er vast wel aan wennen, aan die driehoekjes.
Mn vriend ziet het verschil niet eens ! Kun je nagaan.
Ik ga er dan maar vanuit dat ik de boel zo beter schoon kan houden en mn gebit nog een aantal jaren mee mag gaan.

Maar mijn nachtmerrie is uitgekomen !
Een enge ziekte aan mn tanden..het beheerst mn leven op dit moment!
Maar de toekomst zie ik momenteel zwaar in.......

Groetjes
di, 01/05/2010 - 18:05 Permalink
angel20000

OM te kunnen zien waar er plak zit zijn er tegenwoordig plakverklikkers. Is dit een goed idee om te gebruiken? Ontstaat er door deze verklikkers geen verkleuring op de tanden?
Zo kan ik wel zien waar het meeste blijft zitten en daar extra goed poetsen.
ik hoor het graag.
gr.
wo, 01/06/2010 - 14:12 Permalink
Lieneke

Ja, goed idee. Kun je het beste de plakverklikker nemen die 2 kleuren heeft: paars en rood. Paars is oude plak, rood is minder oud.

Je hebt daarna wel een rode tong...krijg die maar weer eens schoon...
wo, 01/06/2010 - 17:17 Permalink
Mondzorgkundige

Even een beetje offvraag. maar ook over ragers. weet iemand hier toevallig wanneer ragers in combinatie met tandpasta worden gebruikt en in welke gavellen dit niet zo is?
za, 01/09/2010 - 21:07 Permalink
Lieneke

Snap nog steeds niet waarom je deze vragen niet op het mh-forum vraagt...zou wel zo collegiaal zijn; jouw collega's hebben ook wat aan het antwoord....Maar vooruit dan maar....

Paro-Utrecht raadt af om tandpasta aan de ragers te doen. Wat daarvoor de reden is...geen idee. Misschien dat de pasta teveel tussen de haartjes gaat zitten waardoor het de effectiviteit verliest. Anderzijds komt er zo wel fluoride interdentaal. Bovendien zijn de mensen sneller geneigd om de rager goed uit te spoelen en tijdig te vervangen. Mensen met gevoelige tandhalzen hebben soms ook baad bij tandpasta voor gevoelige tandhalzen ook op de rager te doen.
Dan heb je nog de gel van Interprox; die zou anti-bacterieel zijn.
zo, 01/10/2010 - 10:08 Permalink