ragen

Author:
Cobi
Posted:
zo, 12/10/2006 - 19:25
Met dat borsteltje bedoel ik dus...
Is dat goed om dat ook elke dag te doen??
Ik poett stook en flos nu elke dag ( 2x) maar is het dus ook goed om dat ragborsteltje ook zo vaak te gebruiken of niet'?
Lieneke

Het is genoeg om dagelijks 1 keer tussen de tanden schoon te maken. Als een rager overal tussen de tanden past, dan is het zeker aan te raden om dit elke dag te doen. Als er dan nog plekken over zijn waar de rager niet tussen de tanden past, kan je hier de stoker/floss voor gebruiken.
Een rager maakt erg goed schoon omdat de haartjes iets onder het tandvlees komen en onder vullingranden e.d.
zo, 12/10/2006 - 19:44 Permalink
Cobi

Oh is 1x ook genoeg?
Maar dan zal ik zowieso de rager vaker gaan gebruiken, want die past wel bijna overal tussen :)

bedankt in elk geval :D
zo, 12/10/2006 - 20:07 Permalink
Spiegeltje

Het is me met dagelijks trouw gebruik van ragertjes gelukt om de ontsteking van het tandvlees 100% weg te krijgen. Met alleen poetsen lukt dat vaak niet voor 100%. Flossen en stokeren gaf bij mij ook geen goed resultaat. Ik vind het ook prettiger om te doen als flossen en stoken. Let er wel op dat je het glazuur niet beschadigd als de ruimte tussen de tanden te klein is. Dat komt dan in contact met het metalen draadje en dat is niet de bedoeling. Je moet dan daar een kleinere rager gebruiken of plaatselijk overgaan tot gaan stoken of flossen. Zelf gebruik ik twee verschillende maten ragers. Nadeel is alleen dat ze nogal duur zijn in het gebruik.

Volgens mijn mondhygieniste is 1x per dag het gebit reinigen voldoende, als je het maar heel goed doet. Voor mij betekent dat's avonds 2 minuten poetsen (elektrisch) en 1-2 minuten rageren. 's morgens poets ik wat oppervlakkiger (1-2 minuten) en rager niet. Ben nu toch 4-6 minuten per dag met het gebit bezig. Vroeger besteedde ik die tijd per week :-?
ma, 12/11/2006 - 00:09 Permalink