Propolis

Author:
Izola
Posted:
ma, 11/23/2009 - 13:38
Hoi,

ik heb van bekennde de tip gekregen om Propolis eens tegen tandvleesproblemen te probieren. Ze gebruikt het met success zegt zij en haar ta. Heft hier iemand ervaringen met Propolis? Mijn ta kennt het niet.

Alvaast bedankt!
Chris888

Bijen kitten er hun nest/korf/kast mee dicht en kapselen er vieze dingen mee in die ze niet hun nest uitgeduwd krijgen. Het heeft een ontsmettende werking.

En blijkbaar worden er (alternatieve) geneesmiddelen, zalven enz. van gemaakt?
ma, 11/23/2009 - 19:12 Permalink
Izola

Hoi,

bedankt voor de reacties.
@ Chris: Dat klopt. het is een heel oud alternatiev geneesmiddel, dat mijn oma al heft gebruikt.

@ Spiegeltje: Bedankt voor de link. Had het voor het posten al opgezoekt maar niets gefonden.

Ik heb het gisteren met mijn ta nog eens erover gehad. Hij heft het in het internet opgezoekt en zegt dat het niet echt kwaad kan om het the gebruiken naar dat wij alles hebben schoon gemakt. Ik ga toch vanaaf nu elke 3 maanden naar de mondhygieniste dus hij denkt dat zij dan moet zien of het goed werkt of niet. Dus wij gaan erst de ontsteking eruit halen en dan begin ik pas. Ik wil het tenminste probieren....
di, 11/24/2009 - 08:17 Permalink
Spiegeltje

Goede zaak om eerst professionele gebitsreiniging te laten doen alvorens het middel in te zetten. En natuurlijk goed poetsen. Maarre.... als je straks resultaat hebt (moet lukken) hoe weet je dan of het hierdoor is gekomen of door propolis? Het mag dan wel niet schadelijk zijn maar ook zonder propolis zal het wel lukken om je tandvlees gezond te krijgen en te houden.
di, 11/24/2009 - 09:24 Permalink
Izola

Ja ik denk het wel maar ik ben zo bang dat ik van alles wil probieren. De ta zegt dat het tandvlees te los zit dus niet echt strak an de tand... da dacht ik met een beetje 'klefpaste' uit de natur kan ik het wel probieren....

Ik poets 3 ker per dag, ik ragere, ik flos, ik gebruik tandenstokers... ik weet echt niet meer wat ik nog moet doen. De ta zegt dat hij kan zien dat ik de boel goed onderhou maar da heb ik niks van als het niet minder los gaat zitten.
di, 11/24/2009 - 09:53 Permalink
laila van dijk

Hoi,

ik heb van bekennde de tip gekregen om Propolis eens tegen tandvleesproblemen te probieren. Ze gebruikt het met success zegt zij en haar ta. Heft hier iemand ervaringen met Propolis? Mijn ta kennt het niet.

Alvaast bedankt!

ja propolis is goed maar dat is q10 ook heb ik gehoord
vr, 12/04/2009 - 19:33 Permalink
FDammers

Na een ingrijpende gezichts operatie en diverse kaak ingrepen o.a. implantaten was het gebruik van Propolis
een goede ondersteunende remedie. Nu vele jaren verder gebruik ik Propolis nog incidenteel. Voor mij is
het een natuurlijke antibiotica. Ik kan het een ieder aanraden.
ma, 01/25/2010 - 21:21 Permalink
Izola

Hoi en bedankt voor alle reacties.

Ik was gisteren weer bij de ta voor controle. Het ziet er al veel beter uit. Pockets meten wij in 2 weken weer maar wat hij nu al kan zien is goed. :)

Bij mij lijken de problemen eerfelijk te zijn (Sorry voor mijn Nederlands...) Dus hij zegt wel dat ik te hard poets nu maar dat alles nog steeds goed onderhouden is... Ik kan wel veerder gaan met de propolis en ook de xylitol.

Propolis is echter heel goed voor mijn algemen weerstand. Wat dan ook weer goed is voor mijn tandvlees. Dus ik zie weer en beetje licht. Hop alleen dat de pockets echt beter/kleiner zijn geworden. Ik zie wel de kleine driehoukjes nu tussen de tanden. Volgens mij een goed teken, toch??
di, 02/02/2010 - 09:09 Permalink