prikkend tandvlees en gevoel dat kies loszit

Author:
Massie-k
Posted:
vr, 04/11/2008 - 17:57
Hallo,

al een maandje of twee heb ik ineens last van prikkend tandvlees linksboven. Het concentreert zich rond de laatste 3 kiezen. De twee voorste hebben al een wortelkanaalbehandeling gehad, 1 zes jaar geleden en de ander iets meer dan een jaar geleden. Het begon met prikkend tandvlees rondom deze kiezen, echt heel pijnlijk. En nu voelt het ook af en toe alsof een van de kiezen 'loszit', met name als ik erop zuig en het 'loslaat'. Kent iemand dat gevoel? ik ben al bij de hygieniste geweest en die zei dat alles er prima uitzag, geen rode randje, zwelling of wat dan dan ook. De tandarts heeft foto's gemaakt, ook niets te vinden... weet iemand wat het kan zijn, vooral dat de kies 'loszit' baart me zorgen. Kan dat komen door ontstoken tandlvees? En wat doe je aan zoiets, helemaal als de medici zeggen dat er niks aan de hand is! Helpt spoelen met Corsodyl misschien?

Please help!!!
Spiegeltje

Een kies gaat niet loszitten door ontstoken tandvlees. Waar je misschien bang voor bent is parodontitis (gevorderde tandvleesontsteking met botafbraak) maar dat hadden de tandarts en mondhygieniste zeker opgemerkt. Het is ook goed op de foto te zien.De kans is klein dat je het hebt.

De vraag is ook of de kies wel los zit, dat kun je zelf moeilijk vaststellen. Soms lijkt ie alleen maar los te zitten. Wat zei de tandarts hierover?

Ik zou nu even niks ondernemen en zeker geen middeltjes gebruiken. Gewoon goed (elektrisch) poetsen en ook tussen de tanden reinigen met stokers of ragers. Als na een paar weken er nog steeds klachten zijn kun je altijd nog even contact opnemen met de tandarts.
vr, 04/11/2008 - 21:32 Permalink