Poetstechniek elektrisch poetsen

Author:
neoxyn
Posted:
do, 07/31/2008 - 02:06
Overal lees ik dat je het beste je (gewone) tandenborstel in een hoek van 45 graden op je tanden kan plaatsen om zo ook het tandvlees te kunnen reinigen.

Nu vraag ik mij af of hetzelfde geldt voor elektrisch poetsen (roterende en oscillerende beweging). Als ik probeer de borstel in een hoek van 45 graden te plaatsen heb ik het idee dat ik nauwelijks tandoppervlak / tandvlees raak en dus ook vrij weinig schoonmaak. Wat ik begrijp uit instructies is dat je de tandenborstel eigenlijk recht op je tanden plaatst en dan per tand van links naar midden naar rechts gaat. Klopt dit?

Overigens valt me op in onderstaand filmpje (poetsen met de hand) dat bijna de helft van het tandoppervlak niet gepoetst wordt, alleen de tandvleesrand.

http://poetstechnieken.nl/mpeg/netscape_navigator/41.htm
Lieneke

Wat een goede vraag!

Wat je zelf al zegt: Je kunt de el.tb recht op het tandoppervlak plaatsen. Hierbij moet je echter wel goed opletten, dat je de laatste haartjes heel goed net tegen de rand van het tandvlees (niet er op!!!) plaatst. Je volgt bij die draaiing naar tussen de tanden dan de rand van het tandvlees. Je plaatst de borstel zonder druk, zodat je het tandvlees niet beschadigt.

Waarom de handtandenborstel onder een hoek van 45%? Omdat je dan poetst, daar waar de plak zich bevindt en daar waar de plak het meeste schade aanricht: Bij de rand van het tandvlees!
do, 07/31/2008 - 14:39 Permalink