Poetsen rondom verstandskiezen

Author:
Bouwe
Posted:
za, 12/01/2007 - 23:40
Afgelopen donderdag maakte de tandarts mij na een kleine reparatie duidelijk dat het tandvlees rondom mijn verstandskiezen niet super is. Nu is mijn tandvlees nog nooit super geweest (altijd wel een beetje bloed bij het poetsen), maar rondom de verstandskiezen is het toch wat minder.

Op aanraden van de tandarts heb ik een kleine (kinder)tandenborstel gekocht om beter bij mijn verstandskiezen te kunnen komen, maar ik blijf er moeite mee houden. Iemand misschien nog wat tips? Er komt wel meer bloed vrij bij het poetsen van het tandvlees rondom de verstandkies, maar daar moest ik niet van schrikken volgens de tandarts.
hello jozefien

tandvlees moet super zijn! vraag hulp van mondhygieniste, zij kan de boel goed reinigen en ook meteen goeie reinigings tips geven. Vaak worden verstandskiezen om die reden getrokken omdat de boel niet goed is schoon te houden. zijn ze nog wel heel dan? :smt006
zo, 12/02/2007 - 00:03 Permalink
Spiegeltje

Met een elektrische tandenborstel met zo'n kleine ronde kop kun je er vaak nog redelijk bij komen maar het blijft vaak ook tobben rond de verstandskiezen.

Ik sluit mij verder aan bij wat Hello Jozefien zegt over het grote belang om een mondhygieniste te benaderen als het tandvlees bloedt. De gemiddelde tandarts heeft geen tijd/zin om zich hiermee uitgebreid bezig te houden.
zo, 12/02/2007 - 12:05 Permalink