poetsen na trekken tanden en kiezen

Author:
Siobhan
Posted:
za, 08/18/2007 - 01:49
Hallo,

Ik heb een vraagje, maar zal eerst even de situatie uitleggen:

Er zijn bij mij 3 weken geleden 2 voortanden (boven) en in totaal 6 kiezen getrokken. Tevens heb ik een plaatprothese boven. Hoe ik de gaten onder op ga lossen weet ik nog niet, eerst maar even financieël bijtrekken :smt017 Tevens diagnose: vergevorderde paradontitis, dus binnenkort op audiëntie bij mondhygiënist of paradontoloog.

Nu ben ik op advies van de behandelend tandarts heel erg bezig met mijn mondhygiëne: 3x per dag poetsen, 1x per dag spoelen met Corsodyl en minimaal 1x per dag aan de slag met een ragertje.

Voor de behandeling poetste ik altijd met een elektrische tandenborstel, echter, nu ik zoveel wonden in mijn mond heb durf ik dat niet meer omdat ik bang ben dat ik daarmee schade aanricht. Dus ben ik nu in de weer met een zachte handtandenborstel.

Goed mijn vraag: kan ik weer gewoon met de elektrische tandenborstel poetsen? Want dat schijnt toch stukken beter te zijn... ik moet ook zeggen dat na poetsen met een elektrische tandenborstel mijn tanden schoner voelen dan na het poetsen met een gewone tandenborstel, en met de electrische tandenborstel kom ik veel beter overal bij (vooral achter in mijn mond, als ik dat met de "gewone" borstel doe, ga ik heel erg kokhalzen...)

Graag advies. Tevens zijn tips om mijn gebit nog beter te reinigen altijd welkom! :)


Liefs,
Siobhan