Pijnlijk/kapot/teruggetrokken tandvlees, help :( ZIE FOTO!!!

Author:
Phanta
Posted:
do, 07/19/2007 - 09:31
Ik heb bij m'n ondertanden heel erg last van ontstoken tandvlees. Het is zelfs gedeeltelijk kapot en doet erg zeer. Ik heb een zachte tandenborstel, gebruik Parodontax en ik floss elke avond. Nu spoel ik sinds gisteren ook met Bocasan, maar dat doet ontzettend veel pijn. :(

Hoe kom ik hier nou vanaf? Moet ik naar de tandarts? Zij was voorheen wel mondhygiëniste...

Ik wil er vanaf! Wie kan mij helpen? :cry:

Edit: ik heb er een foto van gemaakt:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DLFVU44Z.jpg

Wie kan mij vertellen wat dit is en hoe ik hier vanaf kom? Is het soms dehiscentie?
Phanta

Ik heb de tandarts gebeld, maar ik zit net bij die tandarts en omdat ik daar een maand geleden een algehele check-up heb gehad, kan ik nu niet meer komen voor een mondreiniging ofzo. Apart. :-?

Moet ik me zorgen maken of is er niks aan de hand?

Niemand tips verder? Wondermiddeltjes of iets dergelijks? :smt001
do, 07/19/2007 - 11:52 Permalink
Phanta

Ja, ik heb gezegd dat ik er last van heb, maar die assistente spreek ook nog eens slecht Nederlands, dus de communicatie verliep niet al te soepel. Ik kijk het nog maar een paar dagen aan en als zij mij dan maandag belt dan zeg ik wel dat ik echt langs wil komen. Of het moet dan al minder zijn natuurlijk, ik hoop het!
do, 07/19/2007 - 17:49 Permalink
Phanta

Ik bel morgen denk ik toch maar weer. :roll: Woensdag ga ik waarschijnlijk op vakantie en ik voel me hier toch niet lekker bij. :( M'n tandhalsen liggen ook bloot. :-?

Misschien kan iemand me helpen aan de hand van de foto???
do, 07/19/2007 - 19:15 Permalink
Lieneke

Ziet er inderdaad niet fijn uit. Ik denk dat je er een pocket hebt. Even laten reinigen lijkt me geen overbodige luxe. Gewoon weer proberen!
do, 07/19/2007 - 21:53 Permalink
Phanta

Het voelt inderdaad ook niet fijn. Bedankt voor het advies. :smt002 Wat houdt dat trouwens precies in, een pocket? Kan ik er verder nog iets aan doen?
do, 07/19/2007 - 21:56 Permalink
laura34

bij mij is het tandvlees ook terug aan het trekken bij mijn ondertanden en er is paradontitis geconstateerd. Moet dan inderdaad schoongemaakt worden onder het tandvlees. heb ook met brocasan gespoeld en voelde dit ook op mijn tansvlees maar het help eigelijk niet. Ik zou proberen toch een afspraak te maken.
vr, 07/20/2007 - 10:26 Permalink
Phanta

Ik heb ook een afspraak, ik kan vanmiddag om 14:30 bij een collega van mijn tandarts terecht, want zij zit al helemaal vol. Die Bocasan brandt ontzettend zeg. :-?

er is paradontitis geconstateerd.

En wat nu dan?
vr, 07/20/2007 - 10:27 Permalink
laura34

mooi dat je een afspraak heb kunnen maken heb je teminste zekerheid en ja brocasan prikt inderdaad. ik mag maandag naar de tandarts dan wordt er voor mij een behandelplan opgesteld. Heel veel succes vanmiddag.
groetjes laura
vr, 07/20/2007 - 10:44 Permalink
Phanta

Zo, nou ik zal even verslag doen. Ik ben bij een noodtandarts geweest vanmiddag. Die keek eerst even snel en had het toen over Parodontitis tegen een assistente, dus ik schrok me rot. Vervolgens maakte hij foto's en prikte een beetje in m'n tandvlees (auw!). Toen de foto's klaar waren bleek daar uit dat ik geen parodontitis heb, het zag er gewoon goed uit zei hij. Daarna bleef hij een beetje in m'n mond kijken en uiteindelijk ben ik er weinig mee opgeschoten. Ik naar huis, eenmaal thuis belt ie op dat ie me wel een antibiotica-kuur voorschrijft en hij mailt me het recept wel. Nou, daar heb ik helemaal geen zin in, ik wacht nog wel even.

Anyway, ik heb met de assistente van m'n reguliere tandarts afgesproken dat ik maandag bel als ik er nog steeds last van heb (zit er dik in), dus ik wacht nog maar een paar dagen dan... :-?
vr, 07/20/2007 - 16:29 Permalink
laura34

oke dus geen paradontitis volgens de foto,s. maar ja wel weer het weekend in met die pijn. In plaats van met brocasan te spoelen kun je ook waterstofperoxide 3% nemen en dit mengen met een even groot deel water (tip van men tandarts) werkt beter tegen ontstekingen.
Heel veel sterkte er mee :smt003
vr, 07/20/2007 - 17:06 Permalink
Phanta

oke dus geen paradontitis volgens de foto,s. maar ja wel weer het weekend in met die pijn. In plaats van met brocasan te spoelen kun je ook waterstofperoxide 3% nemen en dit mengen met een even groot deel water (tip van men tandarts) werkt beter tegen ontstekingen.
Heel veel sterkte er mee :smt003

Heb ik toevallig ook gehaald vanmiddag! :smt003 Hielp ook goed tegen ontstekingen bij m'n verstandskiezen, dus wie weet helpt het hier ook wel voor! :smt003 Bedankt, jij ook sterkte met je gebit. :smt001
vr, 07/20/2007 - 19:03 Permalink
Phanta

Gister toch weer naar m'n tandarts geweest en zij heeft mij een mondspoelmiddel voorgeschreven: chloorhexidine. Ik ga morgen een weekje op vakantie, wel vervelend dat ik er nog steeds last van heb, maar ik laat m'n vakantie niet verpesten daardoor.

Als ik volgende week nóg last heb, moet ik weer naar de tandarts. Wel een gedoe allemaal hoor. :-?
di, 07/24/2007 - 12:52 Permalink