pijnlijke zenuw door teruggetrokken tandvlees???

Author:
haneli
Posted:
do, 01/08/2009 - 21:19
Ik heb al sinds een paar dagen flink last van een soortzenuwpijn aan een bovenkies, de pijn trekt door tot aan m'n oor. Ik heb last van terugtrekkend tandvlees kan dat de oorzaak zijn? Koud water en koude lucht kan ik absoluut niet verdragen, erg handig ook met dit koude weer. Met poetsen voel ik niks, s'nachts slaap ik als een roos (gelukkig) maar overdag heb ik last van af en toe een snerpende pijn. Ik slik een paar pijnstillers per dag en spoel 2x per dag na het poetsen met Corsodyl en tussendoor ook nog 2x met Listerine. Wat kan er aan de hand zijn en wat kan ik nog meer doen??
Newtan

Ik ben dat zelf wel gewend, dat knarsen tegen mijn oor. Dat is denk ik kraakbeen wat tekeer gaat binnen je kaakgewricht. Of de spieren die zich spannen tegen het gewricht. Heb je daar meer last van dan normaal, of is dit uit nieuwsgierigheid?

Bonne chance avec mon collegues locales. Mais il y a les confreres qui parlent Anglais, car c'est le langue de les livres des l'étudiens. So they should be able to understand you when you try to talk to them. Maar misschien is je Engels wel slechter dan je Frans :smt006
do, 01/08/2009 - 23:58 Permalink
haneli

Echt veel last van dat krakend oor heb ik niet, maar het viel me op. Net alsof je tijdens een flinke verkoudheid dat gekraak hoort als je bv slikt.

Was mijn Frans maar net zo goed als m'n Engels. Hier in Frankrijk is het ECHT belabberd dat die Fransen echt alleen maar Frans spreken en geen Engels, ook artsen, advocaten en ga zo maar door...voor ons Nederlanders is dat echt onbegrijpelijk en in sommige gevallen (dokter bezoeken) ook erg lastig.

gr...Hans
vr, 01/09/2009 - 00:13 Permalink
Newtan

Mijn vader zei altijd: Frankrijk is een mooi land, maar zonder die Fransen. Dat zei hij trouwens ook over Italianen.

Als je wat rondvraagt dan zijn er ook wel mensen te vinden die over de grens van hun eigen kleine wereldje heen kijken. Het kost waarschijnlijk veel moeite om ze te vinden. Ach, en die moeite kost het ook om Frans bij te leren. Het is maar net wat je wilt. Een vriendje van me heeft alleen maar lagere school, maar wel zaken met Fransen. Die heeft ook redelijk de taal geleerd op z'n 30e.

Dat kraken/knarsen kan eigenlijk geen kwaad.
vr, 01/09/2009 - 06:54 Permalink
haneli

Beste Frank (newtan)

Inmiddels is die pijnlijke (zenuw??) van die kies een stuk minder pijnlijker geworden. Poets nu met Sensodyne. Elmex Medical was hier (Frankrijk) niet te krijgen. De kies is nog wel heel erg gevoelig voor kou en sinds 2 dagen ook voor warm!!! Maar...godzijdank is die snerpende pijn gelukkig weg want dat was geen pretje.

Leuke beschouwing van je trouwens over de Fransen. En ja...de taal leer ik vanzelf wel ben ik ook niet zo bang voor maar met name met dokter/tandarts bezoek is het een extra handicap dat je je niet in je eigen taal kan uitdrukken.
Dit is niet een site om reclame te maken maar als je geinteresseerd ben in wat ik hier allemaal uitspook kijk dan maar op:
http://www.castelboisclair.eu
di, 01/13/2009 - 19:13 Permalink
Newtan

Als ik dit zo bekijk, dan denk ik eerder aan een breuk in de kies die zo zeer doet. Fracture de la dent, en francais. Wat iemand daar aan doet, is sterk afhankelijk van hoe hij geschoold is. Ik zou het zelf even aankijken (maar ik ben een vent en die houden niet van dokters :roll: ).

Je hebt je in ieder geval met z'n allen een breuk gewerkt. Voor een resultaat waar ik m'n petje voor afneem!

En als je nog eens problemen met de Pajero hebt, kijk dan eens op http://www.pocuk.com/forums/index.php. Dat is een nóg leukere en hulpvaardiger club mensen dan hier. Dan kun je bij wijze van spreken online bekijken of je probleem opgelost kan worden. Ik heb er voor onze wagens veel aan gehad.
di, 01/13/2009 - 21:14 Permalink
haneli

Dank Frank, voor de Pajero site. Inderdaad heel veel informatie.
Inderdaad hard gewerkt hier, en nog steeds want eind april moet alles klaar zijn. Een breuk gewerkt hier??? Waarschijnlijk dus een breuk in m'n kies!! Ik ben volgende week in Nederland en heb een afspraak gemaakt met m'n oude tandarts daar dus we zullen het wel horen hoe het zit...
di, 01/13/2009 - 23:38 Permalink